Kazalištarci u Zlarinu natječu se u spremanju brudeta i love koralje

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

OTOK Zlarin ugostio je cijelu svitu hrvatskih kazalištaraca koji u okviru Zlarinskog ljeta rade i uživaju u morskim dražima. Sinoć je održana Noć koralja, na kojoj su Leon Lučev, Jasmila Žbanić, Lana Klingor, Filip Šovagović i ostali otkrili kako se love ti stanovnici podmorja te pokazali svoje vještine pripremanja brudeta.

Lana je marljivo rezala i čistila ribu uz asistenciju redateljice Jasmile Žbanić nadajući se da će baš njena ekipa uspjeti skuhati najbolju morsku poslasticu. Kako napreduje spremanje jela provjerio je Leon Lučev njušeći zamamne mirise koji su se širili iz ogromnih posuda. Zajedničkim miješanjem i uz puno smijeha, zlarinska ekipa uživala je u Noći koralja.

Večeras će u Zlarinu biti prikazana multimedijska predstava "Tko se boji vuka još", koju su, u produkciji Kazališta Tvornice lutaka, zajedničkim snagama napravili Petra Radin i Leon Lučev. Scenarij su uz potporu glumaca Filipa Šovagovića i redatelja Marija Kovača napisala djeca. U okviru Zlarinskog ljeta za njih su organizirane glazbena, likovna i dramska radionica uz koje im ljeto prolazi u još boljoj uživanciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara