Kći Josipe Rimac kumče je arhitekta koji je uredio raskošnu kninsku crkvu

Kći Josipe Rimac kumče je arhitekta koji je uredio raskošnu kninsku crkvu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Instagram

POZNATI hrvatski arhitekt Ante Vrban na Instagramu je objavio fotografiju na kojoj uživa u, kako je napisao, obiteljskoj atmosferi sa svojim kumčetom, Katjom Rimac.

Katja je inače kći bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac, a Vrban i bivša gradonačelnica ne kriju da su bliski.

Njih su dvoje prije tri godine surađivali na uređenju interijera crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu, najveće crkve ikad izgrađene u Hrvatskoj. Radi se o projektu koji je ukupno težak 40 milijuna kuna, od čega je deset milijuna bilo iz državnog proračuna. Vrbanu je to bio prvi put da uređuje crkvu.

Kako su tada pisali domaći mediji, posao je dobio tako što ga je nazvao ekonom franjevačke crkve Josip Gotovac, dogovorili su sastanak, a ubrzo je Vrban potpisao ugovor s Crkvom.

"Da, prvi put mi je pripao ovako odgovoran zadatak i upravo zbog toga sam izuzetno ponosan i sretan što će moje ideje živjeti u ovom svetom objektu", rekao je tada za Index.

Tada nije želio govoriti o cijeni uređenja interijera.

"Nikada u svom profesionalnom radu nisam govorio o financijskim stavkama svoga posla, pa ne bi volio ni sada da se provlače informacije i cifre o mom angažmanu", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara