Kerum iz gradske blagajne plaća 350 tisuća kuna za Olivera u Royal Albert Hallu

Kerum iz gradske blagajne plaća 350 tisuća kuna za Olivera u Royal Albert Hallu

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić/Cropix

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum sa 350 tisuća kuna pomaže Oliverov nastup u čuvenom Royal Albert Hallu. Troškovi koncerta u Londonu pokrit će se iz gradske blagajne. U pitanju nije klasična donacija, već sponzorski ugovor, kažu u Kerumovu uredu. 

Niste čuli za Olivera?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točne detalje ugovora zna zamjenica Anđelka Visković, pretpostavlja se da će uključiti nekakav oblik promocije Splita u Londonu, odnosno Ujedinjenom Kraljevstvu. Promovirat će se Split pa će priliku da zabljesne u engleskim medijima imati i gradonačelnik Željko Kerum, koji je neki dan strastveno lobirao kod španjolskog veleposlanika Manuela Salazara za Oliverov nastup na Pirinejskom poluotoku. Ispalo je da nesretni veleposlanik nikad u životu nije čuo za Olivera i njegove pjesme pa je gradonačelnik hitro reagirao i uvalio nekoliko CD-a izvan protokola. 

Četvrti san

Oliver se raduje nastupu u Londonu, naziva ga ispunjenjem svog četvrtog sna, misleći pri tome na prethodne velike nastupe u inozemstvu - Parizu, New Yorku i Beču. Osim Keruma, u London će i gitarist Ante Gelo te simfonijski orkestar pod ravnanjem Alana Bjelinskog. Na pozornici pred gledalištem od šest tisuća ljudi pridružit će im se i domaći kolege.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara