Kid Rock sudski zaustavio distribuciju svog seks-videa

JOHN FOIKENS, sudac okružnog federalnog suda u Kaliforniji, izdao je rješenje o privremenoj mjeri kojom se tvrtki Red Light District zabranjuje distribucija video-snimke na kojoj poznati detroitski glazbenik Kid Rock i Scott Stapp, tadašnji pjevač rock-grupe "Creed" u pauzama između koncerta "obrađuju" četiri svoje obožavateljice.

Tvrtka tu snimku nije izdala u javnost, nego je samo natuknula da "traje 45 minuta", pokazuje "stvarni život iza kulisa rocknrolla" te da "zasjenjuje sve što se dotada moglo vidjeti u video-uratcima slavnih osoba". Red Light District je, inače, izdao "One Night in Paris", legendarnu video-kompilaciju snimaka koje su Paris Hilton donijele svjetsku slavu.

Privremena mjera se, inače, odnosi isključivo na foršpan od 40 sekundi. Njega je Red Light District, nakon formalnih upozorenja Kid Rockovih odvjetnika, skinuo još u petak.

Kid Rock, čiji su odvjetnici zahtjev za privremenom mjerom podnijeli u utorak, ne poriče autentičnost snimke, ali tvrdi da bi njeno objavljivanje povrijedilo njegovu "privatnost" i "zaštitni znak".

Ray Tamaddon, odvjetnik Red Light Districta, pak, tvrdi da za slavne osobe poput rock-zvijezda važe neki drugi standardi privatnosti.

Kid Rock u svom dopisu sudu tvrdi kako je snimka napravljena 1999. godine u koncertnom autobusu u Miamiju, a da je prije toga dogovoreno kako će biti samo za "privatnu upotrebu Scotta Stappa", odnosno da neće biti javno distribuirana.

Jessica Litman, profesorica prava sa Sveučilišta Wayne, je, s druge strane, uvjerena kako Kid Rock s tvrdnjom o "povrijeđenoj privatnosti" i "zaštitnom znaku" na kraju ipak neće uspjeti u svojoj namjeri da zaustavi objavljivanje tih snimaka.

Kako se Red Light District uspio dočepati tih snimaka još nije jasno, mada se spominju uposlenice jednog striptiz-kluba u Miamiju.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara