Kim i Vilibald uoči finala HTZ-a: Razmišljali smo o zajedničkom bendu

Tekst: N:Š.
Foto: Borna Čavrag/ Index

SUTRAŠNJE finale HTZ showa bit će neizvjesno, kako za publiku, tako i za kandidate. S jedne je strane talentirana Kim Verson koju mnogi smatraju favoritkinjom od početka showa, a s druge Vilibald Kovač koji je vokalno iznimno napredovao u showu i ušao u finale zahvaljujući upornom radu. Oboje su uložili iznimno mnogo truda i imali naporne probe zbog kojih su, kako nam otkrivaju, promukli, ali ne sumnjaju da će u petak sve proći u najboljem redu.

"Osjećam se ko da sam pet let tu"

"Ne volim da mi se govori da sam favoritkinja, onda stalno mislim o tome. Najbitnije mi je da oboje dobro odradimo nastup i dalje će biti što bude", rekla nam je Kim i priznala da je istovremeno uzbuđena i tužna. "Sve će mi faliti. Trenutno mi u HTZ kući najviše fali Petar, jer sam se s njim najviše povezala, ali nedostaju mi svi i veselim se što ću ih sutra ponovo vidjeti", rekla nam je talentirana 16-godišnjakinja. Vilibald kaže kako jedva čeka da vidi "svoje doma", ali dobro mu je u HTZ kući. "Čudno mi je, osjećam se ko da sam pet let tu", rekao nam je u šali i dodao: "Trebalo bi mi samo tjedan dana pauze pa onda mogu dalje nastaviti s napornim probama".

Kalcij i med za grlo

Vilibald nam je otkrio da je malo zabrinut uoči sutrašnjeg nastupa, jer je bolestan. "Nisam do sad toliko puno radio bez odmora, treba puno vježbati, cijeli dan pjevamo i malo mi je glas stradao", kaže nam Vilibald i dodaje da je dobio kalcij za grlo, a povremeno pije i med.

"Kim bi se bolje snašla ako pobijedi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo ih upitali za rezultate sutrašnjeg glasovanja, Vilibald nam je spremno odgovorio kako bi zaista volio da Kim pobijedi, jer misli da bi se ona "bolje snašla" ako pobijedi. "Kim ima više iskustva što se tiče opjevanja, mlađa je od mene, ali pjeva već dugo, a ja imam samo sviračka iskustva. Nisam dugo pjevač", kaže nam mladi Koprivničanin i tvrdi da je bio iznenađen što je uopće ušao u finale. "Nisam ni sanjao da ću doći u top 16, tata me prijavio i išao sam na audiciju da čujem 'kaj mi žiri bude rekel'. Bio sam dosta zbediran, jer nisam pokazao neko pjevačko umijeće, ali s vremenom sam evoluirao", kaže nam Vilibald uz smijeh.

"Mogu reći da smo čak razgovarali i o bendu"

Kim ne želi predviđati pobjednika, ali kaže kako je uvjerena da bi se Vilibald "jako dobro snašao" nakon pobjede. "Naravno da bi, on zna što hoće, ima svoj stav i to je odlično", tvrdi ona. Kim nam otkriva kako i ona ima problema s promuklim glasom te pije med, ali imala je problema i prošli petak pa je "sve ispalo super". S obzirom da sutra, prema programu, ona i Vilibald izvode zajedničku pjesmu, pitali smo je kako zvuče zajedno na probi. "Pa mogu reći da jako dobro. Barem kako ja čujem", rekla nam je talentirana pjevačica i otkrila kako su ona i Vilibald čak razmišljali i o zajedničkom bendu. "Mogu reći da smo čak razgovarali i o bendu, to bi svakako bila jedna od mogućnosti", smatra ona.

"Kod svakog je glazbenika najbitnije da ustanovi svoj zvuk"

Jučer su oboje na službenom blogu HTZ kuće, www.hrvatska-trazi-zvijezdu.bloger.hr, napisali da bi, ako postanu slavni, željeli ostati svoji. Kim ne bi željela živjeti život pun poroka, poput mnogih današnjih zvijezda, dok se Vilibald ne bi želio "mijenjati do neprepoznatljivosti". Kad smo je upitali za to kako će se nositi sa slavom nakon showa, Kim nam je rekla da je već navikla na to. "Već sad mi prilaze obožavatelji kad idem ulicom i to mi je ok, mislim da bi se dobro nosila s tim", kaže nam mlada pjevačica, a Vilibald nam tvrdi da mu je najvažnije da "uspostavi svoj zvuk". "To je kod svakog glazbenika najbitnije da ustanovi svoj zvuk i specifičan stil. Kad počne njegova pjesma, da čovjek zna 'to je taj'. Meni bi to bilo najvažnije u glazbenoj karijeri", kaže dugogokosi Koprivničanin koji obožava hard rock i metal.

"Mislim da hard rock u Hrvatskoj može dobro proći"

"Razmišljao sam i zaključio da se s metal glazbom u Hrvatskoj sigurno ne bi dalo preživjeti, ali mislim da bi neki hard rock dobro prošao. Sviđa mi se što radi Zoran Mišić", ističe on. "U Hrvatskoj glazbenik može preživjeti, ali treba imati puno gaža i raditi. Kod nas od toga žive možda Tony, Oliver i Gibonni koji su puno napravili tako da mogu imati za neki, ajmo reći, ležeran život", zaključuje Vilibald Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara