Klupski spektakl Garden 2008. u petak otvara party sezonu u Zadru

BROJNA imena svjetske i hrvatske klupske scene dolaze i sudjeluju na ovogodišnjem The Garden festivalu koji u petak, 4.srpnja počinje u mjestu Petrčane nadomak Zadra. U samo tri godine postojanja The Garden festival postao je prepoznatljiv u svijetu i jednako popularan među domaćom i stranom publikom. U prilog tome govore brojni organizirani dolasci (party) turista iz Europe i Sjeverne Amerike te pisanja brojnih stranih medija o ovom atraktivnom party projektu. 

Deseci DJ majstora i glazbenika od 4. do 6. srpnja bit će na raspolaganju glazbenim znalcima i obožavateljima vrhunske klupske muzike. Ovogodišnji The Garden 2008 festival započinje s dvije party predvečeri u atraktivnom klubu Barbarellas. U srijedu, 2. srpnja organizirana je prva predfestivalska večer pod nazivom "Secret Sundanze" u sklopu koje nastupaju James Priestley i Gilles Smith, a već slijedećeg dana, 3.srpnja, plesni podij na drugoj predfestivalskoj večeri pod nazivom "Back To Basics" zagrijat će glazbenici Dave Beer, Tristan Da Chuna i James Holroyd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dave Beera jedan je od začetnika house glazbe još od 1988. godine. Njegov glazbeni izričaj odraz je njegovih osobnih vrlo otvorenih otvorenih pogleda na život i svijet. Veliki utjecaj na njegovu glazbu imali su stilovi poput breakbeatsa, drum&bassa, afričkih i elektro ritmova. Kako većinu vremena provodi kao promotor klubova ima tu povlasticu da može svirati gdje zaželi. Od nedavno se u njegovim nastupima jednom mjesečno može uživati u novootvorenom, vrlo popularnom londonskom klubu Home gdje zalaze brojne poznate osobe, ali i svi istinski obožavatelji kvalitetne klupske glazbe.

Uz njega će u klubu Barbarellas u predprogramu The Garden festivala nastupiti i James Holroyd iz Velike Britanije. James je glazbenim znalcima poznat kao službeni DJ velikih elektro grupa, a dovoljno je spomenuti njegovu stalnu suradnju i zajedničke nastupe sa sastavom Chemical Brothers. 

Posebna atrakcija Festivala bit će The Bays. Posve jedinstveni sastav osnovan 1999. godine čini skupima glazbenika koji sviraju isključivo uživo, improvizirajući dance glazbu. Posebno je zanimljiva informacija kako nikada do sada nisu održali probu, niti snimali u studiju. Svaki njihov nastup je originalan i neponovljiv, a na sceni često ugošćuju i druge izvođače nerijetko poznate glazbenike. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara