KNJIŽEVNI KLUB OPRAH WINFREY PREDSTAVLJA KLASIKE

Američka tv voditeljica Oprah Winfrey obnovila je svoj utjecajni književni klub i u samo nekoliko sati osigurala odabranoj knjizi mjesto na listi bestselera, javlja BBC. L

Winfrey, koja je nedavno ugovorila vođenje svojeg talk showa za još pet godina, imala je 14-mjesečni prekid rada s klubom, u kojem je svojim gledateljima preporučivala romane.

Protekle je srijede objavila svoj novi izbor, nakon što ju je očarao roman Johna Steinbecka "Istočno od raja", objavljen prije više od 50 godina.

Do četvrtka ujutro roman se popeo na drugo mjesto liste bestselera internetske knjižare Amazon.

"Bila sam na pola knjige kad sam pomislila: baš bi bilo dobro da opet imam književni klub", rekla je Winfrey.

Američka podružnica izdavača Penguin naručila je tiskanje 600.000 primjeraka knjige koja se inače prodaje u manje od 50.000 primjeraka godišnje.

Winfrey je obustavila svoj književni klub u travnju 2002. jer nije imala vremena birati po jedan roman svaki mjesec. Sad će davati tri do pet preporuka godišnje, prvenstveno starijih autora.

Roman "Istočno od raja" objavljen je 1952., a ubrzo je došao na prvo mjesto lista knjiga. Steinbeck je ovu priču o povijesti dviju obitelji od Građanskog rata do Prvog svjetskog rata opisao kao "priču o svojoj zemlji i priču o sebi".

Winfrey je u svibnju potvrdila da će nastaviti sa svojim showom do 2008., iako je bila najavila povlačenje dvije godine ranije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara