Kobe je svim kćerima dao imena nadahnuta Hrvatima susjednom zemljom

Kobe je svim kćerima dao imena nadahnuta Hrvatima susjednom zemljom
Foto: Guliver Image/Getty Images

IAKO je Kobe Bryant bio afroameričkog, a njegova žena Vanessa je meksičkog podrijetla, svojim kćerima dali su talijanska imena.

Njihova najstarija kći zove se Natalia Diamante, a Natalia na talijanskom znači "dar od Boga". Trinaestogodišnja Gianna Maria-Onore poginula je s ocem u padu helikoptera, a njeno ime znači "Bog je milostiv".

Treću kćer nazvali su Bianka Bella, što znači lijepa svjetlost. Četvrta kći Capri Kobe, rođena prije sedam mjeseci, nosi ime po talijanskom otoku.

Kad je Kobe imao šest godina, njegov otac Joe "Jellybean" Bryant počeo je igrati košarku u Italiji pa se cijela obitelj tamo preselila. U sedam godina, koliko su proveli u Italiji, Kobe je naučio talijanski jezik, a ondje je i prvi put zaigrao košarku. Igrao je u dječjem timu Minibasket u kojem je naučio osnove košarke.

U intervju za Il Resto del Carlino iznenadio je novinara kad mu je rekao "La mia storia è cominciata da questa città", odnosno "Moja je priča počela u ovom gradu".

Priznao je da mu nije uvijek bilo lako u Italiji.

"U to vrijeme po Italiji nije trčkaralo puno crne djece", rekao je u serijalu Spike Lee’s Lil' Joints.

U SAD se vratio prije početka srednje škole, a priznao je da se tad mučio s engleskim jezikom i uklapanjem u društvo, osim na košarkaškom terenu.

Svega nekoliko godina kasnije počeo je nositi dres Los Angeles Lakersa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara