Kolinda je u New Yorku zasjala u najužim haljinama koje je dosad nosila

Kolinda je u New Yorku zasjala u najužim haljinama koje je dosad nosila
Foto: UN Photo/Eskinder Debebe/Press

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović danas je sudjelovala na konferenciji "Žene na vlasti" u UN-u, a tijekom boravka u New Yorku održala je i nekoliko bilateralnih susreta.

Najprije je održala bilateralni sastanak s potpredsjednicom Kolumbije Martom Lucíom Ramírez, a sugovornice su zaključile kako dvije države imaju tradicionalno dobre bilateralne odnose i bez otvorenih pitanja.

Kolumbijska potpredsjednica za tu je priliku odjenula klasično crno odijelo uz koje je kombinirala svileni šal i velike naušnice, dok ju je Kolinda potpuno zasjenila u zelenoj haljini koja joj je savršeno istaknula novu figuru.

Kolinda je izabrala haljinu dužine ispod koljena, nakon što su je neki iskritizirali za prekratku suknju na jednoj nedavnoj konferenciji. Predsjednica je uz haljinu kombinirala diskretne zlatne naušnice i puštenu kosu.

Potom je sudjelovala na konferenciji Ujedinjenih naroda "Žene na vlasti", a u svom govoru istaknula je da je, kao i većina drugih žena u politici i svim područjima života, morala biti ustrajna i boriti se za svoje mjesto, kako u životu tako i u politici. Dodala je kako se u javnosti često postavljaju neprimjerena pitanja kada se radi o političarkama i ženama na vlasti te kako se u mnogim situacijama političarke nose s raznim prijetnjama i uvredama. Iako su postigle mnogo toga, žene i dalje nemaju jednaku vrijednost kao muškarci, a to pitanje odnosi se ne samo na političarke nego i na sve žene, bez obzira na to odakle dolaze, njihovu dob ili položaj.

Kasnije je održala bilateralni sastanak s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, a za taj je susret izabrala usku tamnoplavu haljinu s blokovima svijetloplave boje. Slučajno ili ne, Guterres je boju svoje kravate uskladio s njenom haljinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara