Komediji "Frasieru" iduća sezona vjerojatno i posljednja

TEK ŠTO je izgubila ´Prijatelje´, televizijska kuća NBC priprema se reći zbogom još jednoj od svojih najpopularnijih komedija ´Frasieru´. ´.

NBC i Paramount TV potvrdili su informaciju da im trogodišnji ugovor o prikazivanju serije istječe iduće godine, te da pregovora o daljnjem prikazivanju uspješnice s Kelseyjem Grammerom u glavnoj ulozi najvjerojatnije neće biti.

Seriji je gledanost ove sezone drastično pala, dijelom zahvaljujući i činjenici da joj je kuća dodijelila loše vrijeme prikazivanja.

No, ´Frasier´ i dalje privlači značajan broj gledatelja i ostaje jedan od rijetkih popularnih programa utorkom na NBC-ju. Uz to, teško je vjerovati da će se TV mreža iste sezone oprostiti od dvije svoje najgledanije humoristične serije, pogotovo jer joj one upravo i nedostaju na programu.

No, s druge strane, ´Frasier´ je vrlo skupa serija. Godine 2001. NBC je za trogodišnje pravo prikazivanja platio 374 milijuna dolara, odnosno oko 5,2 milijuna po epizodi. Iako je gledanost serije još uvijek vrlo dobra, ne čini se izglednim da TV kuća i dalje izdvaja oko 5 milijuna dolara po epizodi za njezino daljnje prikazivanje.

Ako se serija doista prestane prikazivati iduće godine, izjednačit će rekord prikazivanja svojeg ´roditelja´ - serije iz koje je nastala - ´Kafića uzdravlje´, koji je također prikazivan 11 sezona.

To će ujedno značiti da je Kelsey Grammer, koji je u ´Kafiću uzdravlje´ kao dr. Frasier Crane počeo nastupati 1984. godine, tu ulogu tumačio točno 20 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara