Konačno je došlo vrijeme za Vip INmusic festival!

DANAS i sutra na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u sklopu jednog od najboljih europskih festivala - Vip INmusic festival, nastupit će brojne glazbene zvijezde. Ukupno će gostovati trideset inozemnih i domaćih izvođača, a realizacije projekta latilo se preko tisuću ljudi. Glavna zvijezda prve večeri je Nick Cave & The Bad Seeds koji će doći s tri kamiona opreme, a nastupit će na Vip Stageu koji je širok 18 metara.

Zvijezde druge večeri su skupina The Prodigy, koji će predstaviti najnoviju produkciju, light kulise visoke tri metra i poseban razglas za bolju reprodukciju subsoničnih zvukova. Njihova oprema je inače napravljena za europsku turneju u sklopu koje će sutra i posjetiti zagrebačko more.

Pozornice na festivalu ukupno broje 400 m²

Festivalski program počinje danas popodne u 17 sati i traje sve do ranih jutarnjih sati uz svirku na Tuborg Green Stageu i Radio 101 Stageu. Festival će otvoriti mlade domaće skupine i DJ-i na koje će se nadovezati hrvatske i lokalne live atrakcije. Dakako, kulminacija se očekuje u večernjim satima kada će glavne zvijezde biti strani izvođači koji će nastupati na pozornicama, koje ukupno broje 400 m², a produkcija festivala je devedeset posto u domaćim rukama.

Noviteti - LED ekrani i "festivalske kronike" Motovun film festivala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su uveli i neke novitete - LED ekrane koji će uživo prenositi nastup izvođača kao i "festivalske kronike" Motovun film festivala. Za razliku od prošle godine kad je nastao problem s kupovinom hrane i pića, organizatori su za ovaj festival osmislili ugostiteljske šankove i razne usluge, gdje će osim pojednostavljene kupovine hrane i pića, posjetitelji moći kupiti majice omiljenih bendova, bedževe, razglednice i - ženske gaćice! Ovo posljednje se odnosi na fanove Nick Cavea.

Kako se danas popodne očekuje slijevanje stranaca na Otok, dio njih će moći boraviti u besplatnom kampu u sklopu kojeg će biti postavljeni tuševi i toalet, a zainteresiranima je omogućeno besplatno surfanje u internet cornerima Vip šatora gdje će moći napuniti bateriju mobitela i sudjelovati u raznim igrama. Najuspješniji sudionici kviza osvojit će vrijedne poklone, a svi koji se okušaju u virtualnom sviranju gitare mogu osvojiti tečaj sviranja prave gitare. Organizatori jamče i odličnu zabavu uz nastup žonglersko-akrobatske skupine u čijim performansima prevladavaju elementi cirkuskog street arta, mime i žonglerskog vatrenog spektakla, što će zasigurno najviše veseliti najmlađe posjetitelje festivala.

Nokia i Tuborg Green stage

Nokia stage ove godine najavljuje vrhunsko glazbeno iskustvo i nastupe raznih poznatih imena, kao i mlade talente svjetske i domaće glazbene scene. Kao i uvijek, na ovom će se stageu moći čuti raznovrsni glazbeni pravci. Kako je to ipak Nokia stage, posjetitelji će imati priliku isprobati bogate multimedijalne sadržaje i tehnološke novitete, a Tuborg Green je prošlogodišnju suradnju s festivalom pretvorio u partnerstvo te će ove godine posjetitelje na Jarunu dočekati i Tuborg Green stage.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara