Kontrapunkt otvara electro sezonu u metropoli

Kontrapunkt otvara electro sezonu u metropoli

JEDAN od vodećih svjetskih festivala, Festival Kontrapunkt, i ove će se godine održati u zagrebačkom klubu Aquarius. Na jednom mjestu će biti predstavljena ponajbolja svjetska imena future jazz, soul, latin i općenito elektronske glazbe. U dva dana trajanja, 8. i 9. rujna, na festivalu će nastupiti 10-ak bendova i DJ-a.

Festival Kontrapunkt je više puta priznat kao pokretač novih glazbenih usmjerenja, i to ne samo u ovom dijelu Europe, već i u svijetu. Tijekom dugogodišnje tradicije na ovome su festivalu otkriveni i današnji svjetski poznati izvođači, poput Gotan Project, te Soil & ''Pimp'' Sessions, koji su se u svojim počecima predstavili zagrebačkoj publici upravo na Kontrapunktu. Skupina Azimuth je ovdje imala svoj veliki povratnički nastup, legendarna grupa Da Lata je na ovome festivalu održala posljednji koncert i ono najvažnije – broken beat zvuk je Hrvatskoj i ovom dijelu Europe predstavljen upravo na Festivalu Kontrapunkt.

Klub Aquarius i Kontrapunkt Festival od samih početaka su postavljali trendove i nove standarde, utjecali na klupsku glazbu metropole, a i okolice, te promicali urbanu kulturu. I grad Zagreb se stoga može pohvaliti ovim značajnim i tradicionalnim festivalskim spektaklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini festivala, Eddy Meets Yannah, ovom će prilikom predstaviti i svoj novi, drugi po redu studijski album ''Once In A While''. Ponajbolja svjetska glazbena imena stižu u našu metropolu, zato nikako ne propustite još jedno izdanje sada već tradicionalnog Kontrapunkt festivala u klubu Aquarius.

Ove godine na Kontrapunktu nastupaju: Louie Vega pres. Luisito Quintero (New York, SAD),  Zeep (London,  Velika Britanija), Flowriders (Amsterdam, Nizozemska), Ben Westbeech (Bristol, Velika Britanija), Karizma (Baltimore, SAD), Simbad (London, Velika Britanija), Domu pres. Pete Simpson (Bedford/Manchester, Velika Britanija), Ben Mono (Berlin, Njemačka), Preddy (Beč, Austrija), Zak (Zagreb), Eddy Meets Yannah (Zagreb). Cijena karte za jedan dan iznosi 160 kuna, dok ćete za dvodnevnu ulaznicu trebati izdvojiti 220 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara