Kontroverzni pisac tvrdi da zna datum smaka svijeta, bliže je nego što mislite

Kontroverzni pisac tvrdi da zna datum smaka svijeta, bliže je nego što mislite
Foto: 123rf/Youtube

SUDEĆI po dosadašnjim predviđanjima i raznoraznim "proročanstvima", do sada smo preživjeli već nekoliko krajeva svijeta, ali nove teorije o sudnjem danu i dalje niču. 

Kontroverzni autor i teoretičar zavjera David Montaigne tvrdi da nas kraj svijeta očekuje već ove godine, prenosi The Sun. 

U svojoj knjizi "End Times and 2019: The End of the Mayan Calendar and the Countdown to Judgment Day", objavljenoj 2013. godine, tvrdi da će u prosincu 2019. doći do niza apokaliptičnih događaja koji će trajati sedam dana. 

"21. prosinca 2019. dogodit će se zamjena polova. Cijela površina planeta pomicat će se po tekućem sloju ispod Zemljine kore. Nekoliko dana nakon toga događat će se potresi, plimni valovi i erupcije vulkana koji će uništiti civilizaciju. Postoje brojni povijesni, geološki i biološki dokazi da se takva zamjena polova već dogodila. Čak i Biblija piše o tome. Nakon ove zamjene situacija će se svakodnevno pogoršavati sve dok prirodne katastrofe ne kulminiraju 28. prosinca 2019. To će biti sudnji dan", tvrdi on. 

Zamjena Zemljinih magnetskih polova, objašnjava The Sun, prirodna je stvar koja se događa svakih 200 do 300 tisuća godina. Ta se promjena događa sporo, traje tisućama godina, a osim što može oslabiti Zemljino magnetsko polje, znanstvenici tvrde da ne uzrokuje nikakve prirodne katastrofe. 

Montaigne je već ranije imao slične sumanute tvrdnje poput one da će 6. srpnja 2016. na Zemlju doći Antikrist i to u tijelu tadašnjeg predsjednika SAD-a, Baracka Obame. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara