Korčula će se na najljepši mogući način odužiti Oliveru Dragojeviću

Korčula će se na najljepši mogući način odužiti Oliveru Dragojeviću
Screenshot: YouTube

OLIVER Dragojević uskoro će dobiti muzej u svojoj rodnoj Veloj Luci. Ideja za muzej Olivera Dragojevića potekla je od članova Oliverove obitelji, a čelnici općine i Dragojevići brzo su se dogovorili o projektu, kao i o lokaciji gdje će obožavatelji uskoro moći vidjeti njegove nagrade, ali i osobne stvari.

"Inicijativa za pokretanje muzeja je potekla od same Oliverove obitelji. Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio. Dakle, inicijativa za muzej je potekla od članova njegove obitelji. Bez imalo razmišljanja smo prihvatili tu inicijativu", rekao je zamjenik načelnice Vele Luke Dragiša Barčot za portal Dalmacija Danas.

"Stvorio se problem prostora budućeg muzeja, jer ne možete jedan takav muzej smjestiti bilo gdje. Jedna od opcija koje smo imali bila je kupiti jednu staru zgradu, a da bude u centru. Uzeo se u obzir i Kulturni centar, ali smo ga iz određenih razloga odbili. Općina je za lokaciju budućeg muzeja odabrala Zadružni dom. To je sigurno najatraktivnija lokacija koju smo uopće razmatrali. Po onome što smo raspravljali, odabrali smo najkvalitetniju opciju, a najvažnije je da se s prijedlogom složila i Oliverova obitelj", zaključio je Barčot.

Barčot je dodao da se zbog brojnih obožavatelja koji posjećuju grob Olivera Dragojevića uređuje i groblje svetog Roka, a razmišljaju i o Oliverovom kipu u prirodnoj veličini.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara