Koristite glupe lozinke? Onda morate znati za novu opciju Chromea

Koristite glupe lozinke? Onda morate znati za novu opciju Chromea
Screenshot: YouTube

AKO STE jedan od onih koji koriste jednostavne lozinke poput "12345" koje se lako provale, uz novu značajku Google Chromea koja otkriva je li netko pokušao ući u vaš račun više se nećete morati brinuti oko toga hoće li vaši privatni podaci biti ugroženi.

Google je najavio da će od sada Chrome lakše prepoznati je li vam lozinka ukradena i jesu li vam korisničko ime i zaporka ugroženi na nekoj web lokaciji ili aplikaciji.

U narednih nekoliko tjedana ovaj popularni preglednik uvest će značajku koja vas odmah opominje ako je vaša lozinka ugrožena, nakon čega zatraži da je promijenite na svim mjestima na kojima je inače koristite. Obavijest ćete dobiti u obliku skočnog prozora. 

Iako su slične tehnologije bile dostupne i prije u obliku raznih proširenja preglednika ili sigurnosne provjere u Chromeovim alatima za upravljanje, novi pristup korisnike prisiljava da odmah riješe problem s jednostavnom lozinkom.

Chrome je također dodao i više zaštite vezane za krađu identiteta, tako ćete na sličan način u obliku skočnih prozora dobiti informaciju o tome ako netko želi ukrasti vaš račun, prenosi Mashable.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara