Kornjače prekinule vezu nakon 90 godina, a sada si trgaju oklope do krvi

Kornjače prekinule vezu nakon 90 godina, a sada si trgaju oklope do krvi
Foto: Facebook

GALAPAGOŠKE kornjače Bibi i Poldi stanovnice su klagenfurtskog Reptilienzoo Happa, a posebne su zbog toga što su čak 90 godina bile u sretnoj ljubavnoj vezi, nakon čega su neočekivano prekinule i potpuno se zamrzile.

Prema riječima stručnjaka iz ovog zoološkog vrta, Bibi je prava diva koju uspoređuju s Gretom Garbo jer se voli izležavati, kako na suncu tako i hladu, a najviše uživa u rajčicama. Njezin bivši Poldi dijeli uživanje u istim stvarima, ali posebno voli češkanje po vratu te je vrlo zgodan i poznat po svojoj društvenosti, za razliku od Bibi.

Obje kornjače na svijet su došle još 1897. u zoološkom vrtu u Švicarskoj, a svoju ljubav započele su dvadesetih godina prošlog stoljeća. Nakon pedeset godina i u sretnoj ljubavnoj vezi punoj nježnosti preseljeni su u Klagenfurt. Skupa su preživjeli Veliku depresiju, dva svjetska rata i ulazak u novo tisućljeće. Ipak, kako navodi Atlas Obscura, Bibi i Poldi su svoju idiličnu dugogodišnju romansu prekinuli 2011. godine.

Toga kobnog dana dežurni timaritelj obišao je Bibi i Poldija, a ono što je vidio nije nimalo očekivao. Naime, Bibi je nasrnula na Poldija i odgrizla mu dio oklopa i zahvaljujući izuzetno snažnoj čeljusti ga ozlijedila do krvi. Do tada su uvijek spavali zajedno i tako da im se oklopi dodiruju, zbog čega je ova scena još više šokirala zaposlenike zoološkog vrta. Kako su se našli u sukobu, bilo ih je potrebno razdvojiti kako se ne bi poklali. 

Voditelje zoološkog vrta, obitelj Hepp, uznemirila je ova situacija. "Oni su također dio naše obitelji", rekla je Helga Happ za Der Spiegel, ustrajna u tome da pomiri bivše ljubavnike. "Nadali smo se da će se pomiriti tijekom prvog proljetnog izlaska", dodala je.

Ustrajni u svom naumu da ih ponovno spoje, članovi obitelji Hepp pokušali su razne igrice zbližavanja i romantične večere uz puno rajčice. "Samo se toleriraju i to jedino ako nije prevruće, prehladno i ako imaju dovoljno hrane, ali tu više nema ljubavi", ispričao je Helgin sin Johannes za The Lady. Također, Helga je priznala da su čak pokušali i sa savjetovanjem za parove.

"Timaritelji su pokušali razgovarati s njima i nekako ih potaknuti da krenu komunicirati jedno s drugim. Svi u zoološkom smo malo tužni zbog te rastave jer sada obje kornjače žive same", zaključila je Happ za The Independent.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara