Košarkaš Ron Artest službeno mijenja ime: Od subote me zovite Metta World Peace

Foto: JLP

"DANAS me još možete zvati Ron i onda je sve gotovo. Riječ je o ljubavi, o svjetskom miru. Svi se mogu poistovjetiti s tim imenom, bilo ljudi iste zajednice, iste države ili zemlje koja ide u rat", rekao je Ron Artest, čije će novo ime u slobodnom prijevodu glasiti Ljubav, Dobro i Svjetski Mir. Artest, ili po novom Metta World Peace, je u lipnju podnio sudski zahtjev za promjenom imena koji je sada dobio pozitivno rješenje, pa će tako i službeno promjena imena stupiti na snagu od subote.

Artest će imati i novi broj na dresu 

Košarkaš LA Lakersa će od sljedeće sezone na leđima nositi dres s brojem 70. Neće to biti njegova prva promjena broja dresa. Tijekom mandata u Chicagu, Indiani, Sacramentu, Houstonu i Lakersima nosio je između ostalih brojeve 23 u čast Michaela Jordana, 91 u čast Dennisa Rodmana, kao i 37 u čast Michaela Jacksona. Prošle sezone na leđima je imao broj 15, a kaže da mu je cilj do kraja karijere promijeniti najmanje deset dresova s različitim brojevima.

"Mijenjam broj u 70 jer to ima neke veze sa svemirom. Sve se nekako ponavlja, a svemir je jedan. Sve je to ista stvar. Treba pozitivno razmišljati, održati djecu pozitivnom", kaže košarkaš. Na kraju je Artest potvrdio svoje namjere da zaigra za Cheshire Jetse u britanskoj ligi, ali da neće donijeti službenu odluku do 22. studenog. "Definitivno idem ako neću igrati u NBA-u. Riječ je o profesionalnoj košarci i bit će zabavno. Želim ići negdje gdje je lijepo i maleno. Imao sam drugih prilika zaraditi više novca, ali želim igrati u malom mjestu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara