Kraljevska obitelj postrožila pravila koja bi se mogla ticati i vas

Kraljevska obitelj postrožila pravila koja bi se mogla ticati i vas
Foto: WENN

BRITANSKA kraljevska obitelj ponovno je uvela nova pravila, a ovoga puta tiču se ponašanja na društvenim mrežama. Po novom, s dvora upozoravaju kako će blokirati sve one koji pišu uvredljive komentare na njihovim objavama.

Kako piše u novome pravilniku o ponašanju korisnika na društvenim mrežama, korisnici koji to budu radili na objavama na profilima Clarence Housea, Buckinghamske i Kensingtonske palače tako će biti skriveni ili izbrisani, a ako odu predaleko, mogli bi čak biti prijavljeni policiji, prenosi BBC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

Na ovu odluku potaknulo ih je saznanje da se tehničko osoblje britanskog kraljevskog dvora suočava s porastom zloupotrebljavanja medijskog sadržaja vojvotkinja Meghan Markle i Kate Middleton, bez obzira na to što one nemaju vlastite privatne profile na društvenim mrežama, nego koriste službene profile dvora kako bi objavljivale sadržaj.

S dvora su zamolili za ljubaznost i razumijevanje korisnika jer su se dosad susretali s uvredljivim komentarima i prijetnjama pojedinim članovima britanske kraljevske obitelji. Također, istaknuli su kako će nove smjernice pridonijeti stvaranju "sigurnijeg okruženja" za sve pratitelje profila britanskog dvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara