Kristina Šalinović: Nikad nisam mislila da ću upasti u svijet mode, prije revija mi proradi adrenalin

Kristina Šalinović: Nikad nisam mislila da ću upasti u svijet mode, prije revija mi proradi adrenalin

Foto: Borna Čavrag/Index

BROJNE poznate face su se okupile na proslavi 60. rođendana brenda MaxMara. Tom je prilikom predstavljen poseban kaput koji je dizajniran za obljetnicu, a i ostale modele kaputa okupljenima su predstavile manekenke, među kojima i Kristina Šalinović te Adrijana Dejanović.

"Skoro sam se onesvijestila i pala sa stolice kad sam vidjela da sam na 32. mjestu liste najboljih modela"

Svjetski poznata i priznata Kristina nedavno je nosila revije i na Paris Fashion Weeku te kaže: "Bilo je sasvim zanimljivo. Bilo je red, rad i disciplina". Lijepa manekenka nedavno je dosegnula 32. mjesto na listi najboljih svjetskih top modela te je za Index otkrila kako se zbog toga osjeća. "To sam vidjela slučajno, išla sam provjeriti kome ću ove sezone biti rame uz rame. I slučajno sam vidjela na broju 32 Kristina Šalinović, skoro sam se onesvijestila, pala sa stolice. Nisam mogla vjerovati, ostala sam bez daha, ali naravno da mi laska. Nisam za sebe nikad mislila da ću upasti u svijet mode, a kamoli na to mjesto", rekla nam je Kristina.

Kristina nam je otkrila i kako se osjeća uoči izlaska na pistu. "Oduvijek imam grč u želucu prije toga. To nije toliko trema, koliko navala adrenalina. Tisuće ljudi me gledaju, 50 kamera je tamo, tako da postoji doza nervoze, da ne bi nešto uništila svojim padom, da mi se haljina ne raspadne ili nešto slično. Hvala Bogu, još mi se nikada to nije dogodilo. Jednom sam malo izvrnula nogu, ali se nije toliko vidjelo", kaže. Pitali smo je i što joj se mota po glavi tijekom revija, dok nosi kreacije najpoznatijih svjetskih dizajnera. "Većinu vremena se moram zapiljiti iznad kamera i razmišljati o koracima, jen, dva, tri, jen, dva tri. Najgore mi je da mi nešto smiješno ne padne na pamet, pa da se ne počnem smijati. Na reviji za Missoni mi je malo falilo da u jednom trenutku ne prasnem u smijeh, tad je tako svima bilo, poslije smo se svi kreveljili iza pozornice, takva je atmosfera bila", prisjetila se Kristina.

"Nakon manekenstva ću definitivno ostati u modi, ali iza scene"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da radni vijek u manekenstvu traje puno kraće no u većini "običnih" zanimanja, pitali smo Kristinu što planira nakon toga. "Nakon manekenstva ću definitivno ostati u modi, ali iza scene. Ne znam još točno, ali bit će sigurno nešto što se tiče dizajna, fotografije, definitivno nešto kreativno", kaže lijepa manekenka, koja na jeziku ima piercing. Pitali smo je smeta li joj taj ukras u poslu. "Ne, cijelo vrijeme imam zatvorena usta pa se niti ne vidi", smije se Kristina.

Na revijama nosi kreacije koje si vjerojatno većina Hrvata ni u ludilu ne bi mogla priuštiti, no privatno Kristina bira puno pristupačniju odjeću. "Najviše volim nositi jeftine stvari, tako da kad mi jednog dana dosade ili kad ih umrljam, da ih mogu izrezati, preurediti, redizajnirati. Više manje kupujem na placu, zadnje sam kupila neke vintage naočale, pa ako ih i uništim, ne bi mi bilo krivo. A najviše novaca bih dala za cipele", rekla nam je.

Kristina ne stigne misliti na ljubav: Jedva imam vremena za sebe

O ljubavnom životu ne otkriva previše, no kaže da za njega nema ni vremena: "Jedva imam vremena za sebe". Budući sa smo je sreli na proslavi 60. rođendana MaxMare, lijepu smo Kristinu pitali kako sebe zamišlja u tim godinama. "Sad ću napuniti 22, a tada, mislim da ću biti u kolicima, i gledati zalazak sunca negdje na Jadranskom moru", kaže Kristina, koja se u centru Zagreba našla u društvu s ostalim poznatima. Tako su u butiku bili Fani Stipković, Leona Paraminski, Ecija Ojdanić, Željka Ogresta, Jelena Perčin, Nenad Korkut te brojni drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara