Krivo držite povodac dok šećete psa? Mogli biste se ozbiljno ozlijediti

Krivo držite povodac dok šećete psa? Mogli biste se ozbiljno ozlijediti
Foto: Instagram

SVE je više vlasnika pasa koji kući iz šetnje dolaze s ozlijeđenim rukama jer povodac svog psa drže potpuno pogrešno. Liječnici iz Britanskog društva za kirurgiju ruku upozoravaju ljude na opasnost nakon velikog broja neugodnih prijeloma, dislokacija, pa čak i slučajeva gdje je koža bila potpuno oderana, piše BBC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Annabel Titchener 🌼🕉️ (@xxindigopumpkinxx)

Vlasnici pasa trebali bi se suzdržati od omatanja povodca oko ručnog zgloba, ruku ili prstiju jer nagli pokret vašeg ljubimca može uzrokovati mnogo štete. Također, preporučuje se izbjegavanje držanja ogrlica oko vrata samo jednim prstom.

Ruka u kojoj je povodac trebala bi biti u visini vašeg pupka, a povodac opušten tako da pada u obliku slova "j" pridržavajući ga drugom rukom.

Prošle godine bilo je 30 ozbiljnih ozljeda ruku samo u britanskom gradu Cornwallu, među kojima je i ona 65-godišnje Jillian Tisdale. Dok je šetala svoje retrivere, oni su primijetili drugog psa i počeli brzo trčati za njim dok je ona još držala povodac u rukama. On joj se toliko snažno namotao oko njenog srednjeg prsta da joj je probio kožu i razrezao te dislocirao kažiprst.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dawn Croxson (@dawncroxson8)

"To je bio nevjerojatan bol. Sva sreća, ruka mi se oporavila i sada se mogu ponovno posvetiti igranju sa psima i unucima, kao i svojim hobijima kao što su ronjenje, planinarenje i ostalo", rekla je Jillian za BBC.

"Nakon što sam vidjela mnogo ozbiljnih ozljeda uzrokovanih psećim ogrlicama i vodilicama želim osvijestiti ljubitelje pasa o jednostavnim koracima koje mogu poduzeti kako bi izbjegli ozbiljne ozljede ruke. Takve ozljede mogu dovesti do skupih i dugotrajnih terapija i bolnog iskustva. Želimo da ljudi budu sigurni dok se igraju sa svojim ljubimcima, bez da se nepažnjom bespotrebno dovode u opasnost", zaključila je za MailOnline Rebecca Dunlop, kirurginja iz Britanskog društva za kirurgiju ruku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara