Križevčanin dao otkaz i sad živi od YouTube kanala: "Nakon dva mjeseca stvar je eksplodirala"

Križevčanin dao otkaz i sad živi od YouTube kanala: "Nakon dva mjeseca stvar je eksplodirala"

Foto: Facebook

ŠAHOVSKI entuzijast iz Križevaca nedavno je napustio stalni posao u trgovačkom lancu i danas živi od kanala na YouTubeu.

Antonio Radić (30), u šahovskoj zajednici poznat kao Agadmator, na engleskom jeziku komentira poznate i manje poznate partije šaha, a njegov kanal najposjećeniji je šahovski YouTube kanal na svijetu.

Kad je lani u lipnju Radić objavio prvi video s komentarom partije, uspjeh zbog kojeg je napustio stalan i siguran posao nije ni sanjao.

"S ovim sam započeo kao veliki zaljubljenik u šah, s namjerom da populariziram tu drevnu igru. U kolovozu sam imao oko 15.000 pretplatnika, a onda je stvar eksplodirala. U studenom sam prešao brojku od 75.000 pretplatnika, a sada rastem u prosjeku po tisuću pretplatnika dnevno i po njihovu broju sada sam treći u svijetu. YouTubeov algoritam predviđa da ću koncem iduće godine imati najviše pretplatnika u svijetu. Trenutačno sam prvi u svijetu po posjećenosti svoga kanala u svom području", rekao je Radić za Podravski.hr

Prihode Agadmator generira od reklama, kao i od donacija koje prima od svojih pretplatnika i uredno objavljuje. Nedavno je tako samo od jednog dobio 1000, a od drugog 1500 američkih dolara.

Najviše pretplatnika ima iz SAD-a, a zatim iz Indije. Hrvata je tek 0,9 posto. Svoj uspjeh ne duguje nikakvoj velikoj tajni, kaže kako je najvažnije da čovjek bude iskren i da se ne pretvara.

"Nikad ne popravljam ako nešto krivo kažem ili pogriješim u videu. Naravno, prije svega stoji to da čovjek mora voljeti ono što radi. Ja bih sada, s ovim iskustvom, možda mogao napraviti uspješan YouTube kanal o kolačima, ali to ne bih mogao raditi", zaključio je majstorski kandidat, aktualni šahovski prvak Križevaca te YouTube zvijezda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara