Kultni "Crveni patuljak" uskoro na filmskom platnu

KULTNA humoristična serija "Crveni patuljak", koja je osvojila srca mnogih obožavatelja uvrnutog SF humora, sprema se za osvajanje kino dvorana.

Serija u kojoj samo jedan od četiri glavna glumca glumi pravog čovjeka (ostala tri su android, hologram i mačka koja je evoluirala u čovjeka) spada u bogatu produkciju BBC/a, a njezinu izuzetnu popularnost širom svijeta dokazuje da su snimljene čak 52 epizode u osam sezona prikazivanja.

Film "Crveni patuljak" biti će realiziran s istom ekipom koja je radila i seriju, a Craig Charles (Lister u seriji) je za britanski site TV Plus izjavio kako će snimanje filma s budžetom od 12 milijuna funti započeti u listopadu u Australiji.

"Već pet godina se ta ideja kuha i čini se da će se napokon ostvariti. Scenarij je odličan i svi jedva čekamo da krenemo sa snimanjem" - dodao je Charles.

Prava na prikazivanje filma su već prodana u Australiji, Velikoj Britaniji, Japanu i u SAD-u, gdje će  "Crveni patuljak" biti emitiran na televiziji.

"Novac je još uvijek kamen spoticanja, ali mislim da će nas BBC poduprijeti financijski. Budžet od 12 milijuna funti je ogroman za ne-holivudski film." - izjavio je Craig Charles.

Podsjetimo, "Crveni patuljak" ime je rudarskog svemirskog broda, na kojem od radijacije pogiba sva posada osim Davea Listera i njegove trudne mačke, koji ostaju zamrznuti u vremenu.

Nakon tri milijuna godina Holly (brodsko računalo) oživljava Listera, koji svoje neobične avanture nastavlja s bićem koje je u međuvremeno evoluiralo od Listerove mačke (Cat) i Arnoldom Rimmerom, iritantnom holografskom simulacijom davno preminulog člana posade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara