Kupiti nevinost i rekonstruirati himen kod nas se može za dvije tisuće kuna

Kupiti nevinost i rekonstruirati himen kod nas se može za dvije tisuće kuna

ČINI se da bi silikonske grudi mogle dobiti konkurenciju. Naime, za operaciju himena kod nas odlučuje se sve više žena. Iako se u većini slučajeva ova operacija radi zbog potrebi, a ne zbog hira, ovi neobični estetski zahtjevi više nisu tabu. Korekcija himena "pojavila" se prije 15-ak godina, a veteran u tome, što se domaćih pacijentica tiče, je poznati estetski kirurg dr. Miroslav Kinčl. "Ili je riječ o silovanju, ili pak o nekom drugom problemu koji stvara ili može stvarati ozbiljan seksualni poremećaj", rekao je Kinčl za Večernji list. Cijena ovog neobičnog zahvata je od dvije do sedam tisuća kuna.

"Godišnje napravim 50-ak operacija himena"

"Godišnje napravim 50-ak operacija himena, a podvrgavaju im se i žene iz grada i one izvan njega. Naime, 60 posto njih žrtve su nečega što se ne veže ni uz vjersko opredjeljenje ni uz sredinu iz koje potječu. Naravno, postoji dio djevojaka koje su odgajane u konzervativnom ozračju, ali su isto tako živjele u skladu s vremenom te se na takav zahvat odlučuju radi socijalnog mira".

"S druge pak strane, mnoge su naše djevojke odgajane slobodno, ali su se zbog udaje za konzervativne muškarce, napose Talijane, odlučile za zahvat kako bi spriječile moguće probleme. Dakle, bitno je prepoznati da ni u jednom od slučajeva nije riječ o hiru", nadodao je Kinčl. Kako je i sam istaknuo, operaciju obavlja jedino ako žena za to ima dovoljno dobar razlog, ali priznao je kako se susreo i s neobičnim zahtjevima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je situacija kada su žene poželjele darovati djevičanstvo suprugu za rođendan"

"Bilo je situacija kada su žene poželjele darovati suprugu za rođendan ili godišnjicu braka svoju nevinost, ali ja ih svaki put odbijem. Naime, iako je riječ o tehnički lako izvedivu zahvatu, ako on nije medicinski opravdan, nakon njega može se pojaviti niz etičkih i drugih problema. Višekratno šivanje himena također je nešto na što ne pristajem osim ako je riječ o situacijama kada se djevojke zbog masturbacije ozlijede", govori dr. Kinčl ističući još nekoliko primjera na koje ne pristaje: "Nikada neću napraviti takav zahvat na djevojci koju roditelji žele udati nevinu pa je dovedu na zahvat. Ne pristajem ni na zahvat uvjetovan ekstremno vjerskim i sektaškim uvjerenjima ili, pak, psihičkim poremećajem".

S.C.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara