Kupuju enteroskop za KBC Split: Na humanitarnom koncertu pjevaju Oliver, Gibonni, TBF...

Kupuju enteroskop za KBC Split: Na humanitarnom koncertu pjevaju Oliver, Gibonni, TBF...

Foto: Arhiva

HUMANITARNA udruga "Za Tebe", uz potporu Torcide, planira kupnju aparata enteroskop u vrijednosti 320.000 kuna i doniranje istog Odjelu gastroenterologije KBC-a Split. Sredstva će skupiti organizacijom humanitarnog koncerta za oboljele od Crohnove bolesti, na kojem će sudjelovati sljedeći izvođači: Oliver i Dupini, Gibonni, TBF, Neno Belan, Marijan Ban i Diktatori, Hari Rončević te klape Žrnovnica i Slobodna Dalmacija. Voditelji će biti Robert Kurbaša i Edita Lučić Jelić, a humanitarni koncert će se održati 27. listopada u Velikoj dvorani Gripe u Splitu, s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kuna su u prodaji na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas records, Profil (TC Joker), pizzeria "Zlatna vrata" te slastičarna "Cukarin".

Na ovu humanitarnu akciju su se odlučile Andrea Franić, predsjednica udruge i Dajana Čagalj, potpredsjednica udruge - dvije mlade djevojke koje ne mogu i ne žele zatvoriti oči nad patnjom onih u potrebi, a koje kao razlog ovome navode smrt voljene osobe prošle godine, u dobi od 32 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog nedostatka sredstava i nemogućnosti adekvatnog liječenja izgubili smo blisku mladu osobu. Pomisao da bi se isto moglo dogoditi mnogima koji boluju od opake Crohnove bolesti samo zato što nemaju ono što im je potrebno za liječenje, dala nam je poticaj, snagu i želju da pokušamo učiniti nešto što bi na kvalitetan način pomoglo u liječenju oboljelih osoba! Minimalni iznos koji trebamo prikupiti za aparat (320.000 kuna) uvećan je za troškove organizacije što iznos podiže na nezavidnih 380.000 kuna. Istaknule bi i Torcidu čiji su članovi spremno priskočili uz pomoć. Odlučili su se angažirati oko ove humanitarne akcije, na koju se simbolično nadovezuje proslava njihovog 61. rođendana dan nakon koncerta, te su, osim što će animirati svoje članove da dođu na koncert, uvelike pomogli i u ostalim segmentima", navode organizatorice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara