Kusabi - Mazdin koncept za Frakfurt

ZOOM-ZOOM priča se nastavlja. Mazda će na salonu automobila u Frankfurtu prikazati još jednog predstavnika iz svoje lepršave filozofije. Kusabi je koncept modernog sportskog automobila pokretanog dizelskim motorom.

Izražene aktivnosti u kompaktnom segmentu pokazuju da Mazda misli ozbiljno. Predstavljanje nasljednika modela 323 i priprema podloge konceptom Kusabi snažan su doprinos danas najpopularnijoj klasi na europskom tržištu.

Kusabi je tipičan koncept kojim njegov autor želi na jednom proizvodu pokazati sve svoje kvalitete, bilo da se radi o dizajnu ili pak o najnovijim tehnološkim mogućnostima. Kusabi u doslovnom prijevodu s japanskog jezika znači klin, a šire gledano može se prevesti kao stvaranje puta za nešto novo. Ovaj koncept to uistinu jest. Revolucionarni dizajn naglašene agresivnosti uvodi novinu u ovaj segment, a svojim mogućnostima definitivno širi obzore mogućeg tehnološkog razvoja.

Odijelo najnovijeg Mazdinog koncepta trenutno je moguće vidjeti samo putem službenih skica, dok će se na prve fotografije morati pričekati još mjesec dana. Kako kažu u Mazdi, Kusabi je koncept čiji dizajn karakteriziraju oštre linije, poveći kotači i naglašeni sportski karakter. Posebno interesantno će biti upoznati se s mehanizmom otvaranja prtljažnika, za koji proizvođač tvrdi da maksimalno olakšava manevar utovara odnosno istovara tereta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz nesumnjivo inovativan izgled, Kusabi karakterizira izrazito mala masa ostvarena (najvjerojatnije) primjenom nekonvencionalnih materijala i modernih tehnologija spajanja. Upravo zbog male mase, za osiguravanje "sportskih" performansi je dovoljan 1.6-litreni common-rail dizelski motor.

Posjetitelje Mazdinog štanda sigurno će više interesirati nasljednik 323-ice, koji u Frankfurtu ima svoju premijeru. Četvrta generacija Mazdinog kompakta, model 3 u prodaji će se naći već na jesen ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara