Kylie Minogue tuži svog producenta

Kylie Minogue tuži svog producenta
AUSTRALSKA pop pjevačica Kylie Minogue pokrenula je sudski postupak protiv svog britanskog producenta Petera Watermana zbog neplaćanje autorskih prava, piše lokalni tisak.

Minogue je pokrenula postupak protiv Watermanove tvrtke Productions PAL tražeći stotine tisuća australskih dolara, piše Sun Herald.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Waterman je dio legendarnog trojca Stock, Aitken and Waterman koji je stvorio brojne najveće svjetske hitove i 1988. pokrenuo karijeru Kylie Minogue u inozemstvu.

Pjesma "I Should Be So Lucky", koju je skladao taj trojac, snimljena je istog dana kada se Minogue susrela s producentima u njihovom londonskom studiju. Odmah je postala hit, podsjeća list.

Prije dvije godine obiteljska tvrtka Minogue KDB Pty. Ltd. angažirala je tvrtku De La Haye Royalty Service, specijaliziranu za autorska prava koja je procijenila da je Australka oštećana za više od 1,08 milijuna australskih dolara (831.000 američkih dolara). PAL joj je odmah isplatio 645.000 dolara, a spor se vodi za preostali iznos, od albuma "Greatest Hits" izdanih 1992. i 2002.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara