Kylie se penje Guinnessovom ljestvicom hit singlova

AUSTRALSKA pop zvijezda Kylie Minogue nalazi se na uglednom popisu uspješnica kao jedna od najpopularnijih pjevačica svih vremena u Velikoj Britaniji.

Ona se u Guinnessovoj knjizi britanskih hit singlova, gdje se bilježi tko je najdulje vrijeme proveo na britanskim ljestvicama, s 40. pomaknula na 25. mjesto i nalazi se ispred poznatih pjevača poput Whitney Houston i Princea, prenosi BBC.

Minogue se na ljestvici uspela nakon što je provela 40 tjedana među 75 najboljih hitova ove godine, uključujući pjesme ´Come Into My World´ i ´In Your Eyes´.

Gornji dio popisa, na čijem čelu se nalazi Elvis Presley koji je na ljestvicama proveo 1185 tjedana, rijetko se mijenja budući da na njemu dominiraju pjevači s hitovima iz prošlih razdoblja.

Presley se još više učvrstio na prvom mjestu nakon uspjeha remiksa njegove pjesme ´A Little Less Conversation´, koja je bila hit ljeta 2002. Tom pjesmom, koja je ponovno postala popularna 25 godina nakon njegove smrti, ´zaradio´ je dodatnih 12 tjedana na ljestvici.

Najljući suparnik mu je Sir Cliff Richard koji bi, da mu se približi, morao provesti još 30 tjedana na ljestvici. Jedinu promjenu među prvih dvadeset mjesta u prošloj godini napravila je grupa Status Quo koja je sa Steviejem Wonderom zamijenila 14. mjesto 13. mjestom.

Oasis su se s 29. popeli na 21. mjesto nakon ovogodišnjih hitova poput ´The Hindu Times´, Robbie Williams se nalazi na 66. mjestu, što je devet mjesta više od prošle godine, a New Order je jedina novopridošla skupina među prvih 100 mjesta i to na 98. mjestu. Skupina se na ljestvici našla više od 20 godina nakon što su izdali svoj prvi hit.

Slijedi popis Guinnessovih top 10:

1. Elvis Presley

2. Sir Cliff Richard


3. Shadows

4. Elton John

5. Madonna

6. Diana Ross

7. Michael Jackson

8. Rod Stewart

9. Beatles

10. David Bowie

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara