Lada Revolution 3: Dogodine u prodaji

PRVOTNO predstavljena 2003. godine na salonu u Frakfurtu, Lada Revolution i dalje živi. U trećem izdanju atraktivna Lada je na korak do proizvodne izvedbe najavljene za iduću godinu.

I dok je original bio jednosjed pokretan 1.6 motorom snažnim 160 kW/215 KS i spreman pojuriti do 100 km/h za pristojnih 6,5 sekundi uz konačnih 240 km/h, nova izvedba je kudikamo uvjerljivija. Temelj za povjerenje nažalost nije dan u performansama deklariranim od proizvođača, već u samoj činjenici kako Revolution 3 pokreću osjetno snažniji motori.

Dva su motora dana na izbor. Slabiji 2.0 turbobenzinac iz Renaultove ponude raspolaže sa 182 kW/245 KS, dok je zahtjevnijima namijenjen Nissanov 3.7 V6 čiji maksimum glasi 261 kW odnosno 350 KS. Pritom valja imati na umu kako se radi o pravom bolidu, koji zahvaljujući kombinaciji plastične karoserije i čeličnog okvira zadržava minimalnu masu od svega 1.103 kg.

Produkcijska izvedba sportske Lade najavljena je za idući frankfurtski salon, dok bi prodaja trebala krenuti početkom 2010 godine. Nažalost, atraktivni coupe predviđen je isključivo za natjecateljsku ulogu, dok cestovna izvedba još uvijek nije u planu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara