Lady Gaga kroz suze progovorila o posljedicama silovanja: "Još krivim sebe"

Lady Gaga kroz suze progovorila o posljedicama silovanja: "Još krivim sebe"
Foto: Gulliver Image/Getty Images

NA GALA večeri koju je u počast ženama u Hollywoodu organizirao časopis Elle, Lady Gaga se na pozornici slomila u suzama nakon što je otvoreno progovorila o posljedicama seksualnog zlostavljanja koje je doživjela kad joj je bilo samo 19 godina. 

Na samom početku objasnila je zašto je za ovaj nastup umjesto svečane haljine izabrala preveliko muško odijelo. 

>>>Potresan spot: Lady Gaga odlučila progovoriti o žrtvama seksualnog nasilja<<<

"Isprobala sam nekoliko haljina, korzeta, visokih peta, dijamante, perje, najljepšu svilu i bilo mi je zlo od toga. Zapitala sam se što zaista znači biti žena u Hollywoodu. Mi nismo samo objekti koji su ovdje da bi zabavili svijet. Nismo samo sudionice nekog izbora ljepote koje bi se trebale boriti jedna protiv druge da bi zabavile masu. Mi imamo glasove koji se moraju čuti i onda kad nas svi žele ušutkati", rekla je Gaga. 

Osvrnula se i na traumu koju je proživjela kad ju je s 19 godina silovao stariji muškarac

"Kao žrtva seksualnog napada koju je iskoristio muškarac iz zabavne industrije, kao žena koja se još uvijek boji izgovoriti njegovo ime, kao žena koja živi s kroničnom boli, kao žena kojoj su od najranije dobi govorili da mora slušati što joj muškarci govore, danas sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke. Danas nosim hlače. Kad mi je bilo samo 19 godina, doživjela sam napad koji mi je zauvijek promijenio život. Nakon toga sam se zatvorila u sebe, sramila sam se i godinama šutjela o tome. Dio mene još uvijek misli da sam ja kriva za to", priznala je pjevačica. 

Otkrila je da se nakon toga godinama borila sa strašnim posljedicama. 

"Nakon što sam godinama šutjela, počela sam osjećati fizički bol. Doživjela sam depresiju, tjeskobu, poremećaje u prehrani... Ja sam imala sreće jer sam si mogla priuštiti liječenje, ali mnogi to ne mogu. Željela bih da briga za mentalno zdravlje postane prioritet na globalnoj razini. Nismo u mogućnosti kontrolirati sve probleme koje nam život donosi, no možemo raditi na tome da pomažemo jedni drugima. To za mene znači biti žena u Hollywoodu. Imati mogućnost napraviti promjenu. Molim se da počnemo slušati, vjerovati i primjećivati da su oko nas ljudi kojima treba pomoć i pomoći im. Da budemo glas koji tu promjenu traži", zaključila je Gaga. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara