Lancia Powerboat: Elegancija i na vodi

LANCIA, sinonim talijanske škole automobilskog dizajna ruši još jednu granicu i predstavlja prelijepu motornu jahtu visokih performansi.

Dizajn 13,1-metarskog motornjaka potpisuje Christian Grande, a prvi ga mogu vidjeti posjetitelji venecijanskog filmskog festivala, gdje u promociji impozantnog plovila pomaže i podulja lista renomiranih suradnika na projektu, među kojima posebno mjesto zaslužuje FPT (Fiat Powertrain Technologies).

Potonji je odgovoran za glavne strojeve, njih dva, N67-560 redne šest-cilindarske dizelaše snage 560 KS pri 3.000 o/min. Sasvim dovoljno za krstareće brzine do 45 čv, ali i maksimum na čak 55 čv.

Svega 3,83 metara široka brodica može prihvatiti maksimalno 11 putnika, a nudi mogućnost spavanja za dvoje, i to na razini luksuza kakvim se može pohvaliti vrhunski hotel. Poput možda Excelsiora, jednog od partnera na projektu. Uostalom, kada kažemo da je paluba u potpunosti presvučena tikovinom, a kabina opremljena LCD televizijom, klimatizacijom i kupaonom, postaje jasnije o čemu se tu radi.

Lancia Powerboat imat će svjetsku premijeru na Genoa Boat Show-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara