Lažirao vlastitu smrt kako bi dokazao da mu je žena unajmila plaćenog ubojicu

Lažirao vlastitu smrt kako bi dokazao da mu je žena unajmila plaćenog ubojicu
Screenshot: Youtube

KAD JE Ramon Sosa iz Hustona doznao da je njegova supruga Maria tijekom njihovog razvoda unajmila plaćenog ubojicu kako bi ga se riješila, odlučio se udružiti s policijom kako bi se pobrinuo da ona završi u zatvoru. 

2015. godine Maria je ponudila oko 125 tisuća kuna muškarcu imenom Gustavo da joj ubije muža, ne znajući da su on i Ramon prijatelji. 

"Kad sam prvi put čuo da me želi ubiti, smrznuo sam se. Trebalo je malo da mi te riječi uđu u mozak. Nisam želio vjerovati u to. Kad sam ipak shvatio da je to istina, bio sam ljut, tužan i zbunjen", ispričao je za The Sun. 

Ipak, odlučio je nastaviti živjeti s njom kao da ništa nije bio. 

"Spavao sam s neprijateljem, uvijek s jednim okom otvorenim. Pokušavao sam se ponašati normalno kako bi ona nastavila sa svojim planom. Morao sam tako da bismo je mogli uhvatiti na djelu", priča Ramon. 

U dogovoru s policijom, Gustavo je idući susret s Mariom snimio, ali to nije bilo dovoljno da je optuži, pa je policija predložila Ramonu da ga fotografiraju dok glumi da je mrtav kako bi Gustavo mogao dokazati Mariji da je izvršio djelo. Pomoću boje za tijelo, Ramonu su na sljepoočnici napravili "ranu". 

"Bilo je jako jezivo. Ta fotografija do današnjeg dana prikazuje jednu od najtežih stvari koje sam učinio u životu. Zgrozio sam se dok sam zamišljao sebe kako ležim u plitkom grobu u donjem rublju s ranom na sljepoočnici. A sva ta drama služila je kako bismo dokazali mojoj voljenoj da sam mrtav. Takvo ludilo ljudski mozak teško shvaća", ispričao je. 

Gustavo se našao s Marijom i pokazao joj fotografiju, a ona se navodno smijala kad ju je vidjela. 

Nakon toga je uhićena. Priznala je krivnju i u listopadu 2016. osuđena je na 20 godina zatvora. 

Ramon je o ovom iskustvu napisao knjigu, a danas tvrdi da je sretan što je živ. 

"Nikad ni na trenutak nisam pomislio da bi me ona htjela ubiti. Nismo imali lak razvod, ali meni ubojstvo nikad nije prošlo glavom. Nakon što sam vidio sve dokaze, mogu reći da sam sretan što sam živ. Maria mi je dugo pokušavala uništiti život, a kad to nije upalilo, odlučila me ubiti. Nadam se da će moja knjiga pomoći svim muškarcima koji se nalaze u takvim vezama", zaključio je on. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara