Lepa Brena nije nepoželjna kao predstavnica BiH na Eurosongu, ali nije ni pozvana

ŠEF delegacije BiH na Eurosongu Dejan Kukrić opovrgnuo je navode srbijanskog lista Blic, koji je objavio da su čelnici Televizije BiH ponudili Fahreti Jahić Živojinović, poznatijoj kao Lepoj Breni, da bude predstavnik BiH na predstojećem Eurosongu koji će se održati u svibnju iduće godine u Beogradu.

Kukrić tvrdi da od članova redakcije BiH Eurosonga 2008. kao i čelnika BHRT-a Breni nije bilo ponuđeno ništa. Blic je, naime, objavio da bi za čelnike Televizije BiH bila velika čast da ona prihvati ponudu i nastupi za njih te da Brena ozbiljno razmišlja o ponudi koja je već stigla u Grand produkciju, čiji je ona suvlasnik.

"Nama predstavlja zadovoljstvo činjenica da se unazad dvije-tri godine imena najvećih zvijezda bosanskohercegovačke i ex-jugoslovenske scene vezuju uz projekt BH Eurosong 2008. Lepa Brena je nesumnjivo najveća estradna zvijezda ovih prostora, a to što su mediji u Srbiji prenijeli njenu izjavu da bi joj bilo čast da predstavlja na Eurosongu zemlju gdje je rođena, nama može predstavljati samo zadovoljstvo“, naglasio je Kukrić u razgovoru za portal Sarajevo-X, demantirajući, ipak, da je itko s legendom folka razgovarao o predstavljanju BiH na Eurosongu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara