Lepa Brena otkrila kako je uspjela izgubiti čak 17 kilograma i što je jela

Lepa Brena otkrila kako je uspjela izgubiti čak 17 kilograma i što je jela
Foto: Instagram

LEPA BRENA se na glazbenoj sceni nalazi već 35 godina, a osim po pjesmama, poznata je i po dobrom izgledu, no za Blic je otkrila da se na početku karijere borila s viškom kilograma. 

Pjevačica je otkrila kako je izgubila čak 17 kilograma, a priznala je da je jedan od razloga koji ju je motivirao da skine kilograme bio komentara jednog konobara u hotelu gdje je nastupala. 

"Ja sam očekivao da će doći pjevačica, a ono došla trafostanica", komentirao je on njenom bendu. 

Brena ga je čula i priznala je da ju je to pogodilo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

"Mene je to, naravno, pecnulo, onako veoma ozbiljno. Malo i potaknulo. Malo me i povrijedilo. Kad sam skinula već 10, 12, 13 kilograma, onda sam odlučila da svoje tijelo zaista dovedem do savršenstva", ispričala je pjevačica. 

Otkrila je i što je jela. 

"Ujutro sam jela obično jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je to obično bila neka veoma posna juha bez ikakve masnoće, bez ikakvih rezanaca, ustvari neka voda u kojoj bi se samo blanširalo povrće, a ne kuhalo do besvijesti jer onda ne dobijete ni jedan vitamin iz te priče. I tu je obavezno bilo neko meso koje je bilo na grilu ili kuhano jer se to puno, puno lakše probavlja", kaže Brena. 

Naglasila je da je jako bitno da zadnji obrok treba biti do 6 ili 7 sati navečer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

"To treba biti nešto veoma, veoma lagano. Može isto jaja, komad piletine, komad ribe, naravno uz salatu", ispričala je. 

Brena je otkrila da je za šest mjeseci uz ovaj način prehrane smršavjela s 84 kilograma na 67. 

"Bila sam oduševljena sama sobom. Bio je to jedan divan poticaj, jedna nova energija. Tada sam sebi rekla da si to više nikada neću dozvoliti. Treba biti iskren prema sebi, stati pred ogledalo bez odjeće i priznati sebi. Jer vi trebate biti lijepi sebi, to je bit. Jedite hranu koja vas neće udebljati, obratite se stručnjacima. Svi moraju shvatiti da se veliki rezultati ipak postižu velikim radom i velikim odricanjima koja su dugotrajna. Vjerujte u sebe", savjetuje Brena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara