"Leteća Gizi" još nije spremna za mirovinu: Bakica iz Mađarske pljačka i u 85. godini života

Screenshot: Youtube 

"LETEĆA GIZI", slavna mađarska kradljivica pravim imenom Gizella Bodnar, još uvijek nije spremna za mirovinu. Iako je u 85. godini života, Gizella i dalje radi punom parom. Mađarska policija izvijestila je kako su je ponovno uhitili u ponedjeljak, nakon što je iz jedne kuće u gradu Bicske ukrala oko 15.000 forinti (nešto više od 400 kuna). Novac je uzela iz novčanika kojeg je našla u dnevnoj sobi kuće. Policija ju je uhitila na željezničkoj postaji.

Bodnar je kradljivica od ranog djetinjstva, a osuđena je zbog više od 20 kriminalnih djela. Iako je ukupno bila osuđena na oko 40 godina zatvora, iza rešetaka je provela nešto više od 16 i pol godina. U 2007. godini je objavila svoje memoare "Leteća Gizi - kraljica lopova", a posljednji put ju je zbog provale policija uhitila u siječnju 2009. godine.

Nadimak "Leteća Gizi" dobila je zbog činjenice da je 50-ih godina koristila česte međugradske niskobudžetne letove kako bi putovala iz grada u grad. Policija u ono vrijeme nije mogla vjerovati da netko putuje tako daleko da bi izvršio provalu. Danas su joj od zrakoplova draži vlakovi, budući da u Mađarskoj penzioneri njima besplatno putuju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara