Lijepa princeza družila se s Bandićem i Matešom, a sad bježi od moćnog šeika

Lijepa princeza družila se s Bandićem i Matešom, a sad bježi od moćnog šeika
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

PRINCEZA Haya bint al-Hussein (45), supruga vladara Dubaija, navodno je pobjegla u London nakon što se njen muž zabrinuo da je malo prebliska britanskom tjelohranitelju. Šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum (69) podigao je tužbu na obiteljskom odjelu lokalnog Visokog suda, a među ostalim naveo je da se zbližila s tjelohraniteljem.

Izvori tvrde da je princeza Haya pobjegla iz palače "u strahu za svoj život", nakon što je šeik počeo sumnjati u njenu bliskost s bivšim britanskim vojnikom. Zasad nije potvrđeno da su šeikove sumnje bile opravdane.

The Times piše da je princeza Haya, jedna od šest šeikovih žena, tjelohranitelju kupovala skupe darove, što se nije svidjelo starijim članovima kraljevske obitelji, koji su komentirali da između njih dvoje postoji "neprimjerena intimnost".

Prije 13 godina princeza Haya bila je u Zagrebu, gdje se susrela s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Nakon što je pobjegla, šeik je na Instagramu objavio arapsku pjesmu, u kojoj se između ostalih nalaze stihovi: "Ti, izdajice, izdala si najsvetije povjerenje, a tvoja igra je razotkrivena."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sultan41 (@sultan41) on

Spomenuti tjelohranitelj bio je zaposlen u britanskoj tvrtki Mission Enterprise Limited, kojoj je sjedište u Londonu i koja bilježi promet od pet milijuna funti. Princezini predstavnici, tjelohranitelj i njegova kompanija nisu željeli komentirati optužbe.

Kako se piše, princeza Haya skriva se u vili vrijednoj 85 milijuna funti nedaleko od Kensingtonske palače. Njen muž pokušava na sudu dobiti presudu po kojoj bi mogao vratiti zajedničku djecu u Dubai. Kako su oboje navodno dobri prijatelji britanske kraljice Elizabete, britanski mediji spremni su na prljavi rat.

U srijedu se pisalo da je princeza Haya pobjegla nakon mjeseci pomnog planiranja. Na bijeg su je potaknule informacije da je njen muž oteo svoju kćer, princezu Latifu. Naime, Latifa je njegova kći s jednom od pet drugih žena, a uhvaćena je tijekom pokušaja bijega i vraćena u Dubai. U jednom je videu tvrdila da je otac drži zarobljenom.

Haya se boji da bi i nju mogli oteti i vratiti u Dubai, javlja BBC-jev dopisnik Frank Garner.

Prema izvorima, njen muž ju je uvjerio da je Latifa spašena od otmice, a ne da je oteta usred bijega.

"Princeza je sad saznala istinu o tome što je njen muž napravio svojoj kćeri i boji se da će se isto dogoditi njoj", rekao je izvor u srijedu.

Izvor tvrdi da je Haya vjerovala suprugu, koji je vlasnik prestižnih ergela konja u Velikoj Britaniji, da je Latifa spašena. Latifa, jedna od 23 šeikove djece, jahtom je pokušala pobjeći iz Dubaija u Ameriku, no ulovili su je specijalci. Strah da će se isto dogoditi njenoj djeci, koja trenutno imaju 11 i sedam godina, potaknuo je Hayu da pobjegne.

"Ona je pametna žena koja je shvatila da njen muž skriva istinu o tome što se dogodilo Latifi. Boji se da će se isto dogoditi njenoj djeci", rekao je prijatelj obitelji.

Šeik je angažirao odvjetnicu Helen Ward, koja je zastupala Guy Ritchieja tijekom razvoda od Madonne, dok je Haya angažirala Fionu Shackleton, odvjetnicu princa Charlesa u razvodu od princeze Diane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara