Ljiljana Nikolovska otkrila prljave pojedinosti o nekadašnjem Magazinu

U svoju biografiju Ljiljana Nikolovska uključila je mnoge pojedinosti iz razdoblja u kojem je punila dvorane s grupom Magazin.

Po njenim riječima, bilo je tu mnogo podmetanja, lažnih obećanja  i varanja, a očito ogorčena Nikolovska posebno se okomila na hitmakera Tončija Huljića, kojeg je, između ostalog, nazvala plagijatorom.

"Pjesma Piši, piši mi je malo ukradena od Stary, Stary Night i Zora je svanula. Sve naše pjesme rađene su na taj način, Tonči ili ja bismo ubacili ideju, skupili bismo popis pjesama koje nam se sviđaju. Onda bi on uzeo refren od jedne ili samo tri najljepša akorda od druge pjesme, ili bi dio nekog velikog hita odsvirao unazad, s kraja na početak. Ponekad bi samo uzeo fraziranje teksta i promijenio dva akorda. Onda bi se pronašla jednostavna i ubjedljiva fraza oko koje bi Neno Ninčević izgradio tekst na već gotov demo", opisala je nastajanje Magazinovih hitova bivša pjevačica.

Nikolovska na svom blogu piše o brojnim putovanjima s grupom, snalaženjima i improvizacijama u nedostatku novca, ali nije poštedjela ni ostale članove svoje bivše grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je za basista Nenada Vesanovića Keku napisala da je "čovjek koji već sto godina gradi istu kuću", a gitarist Željko Baričić je, po njenim riječima, inzistirao da ga oslovljavaju sa "šefe", jer je u to vrijeme vodio poslove Magazina, ali vrlo loše.

Već se u osamdesetima počelo pisati kako je Huljić narkoman, o čemu Nikolovska piše na svom blogu. Ona tvrdi da to nije istina, već da se splitski skladatelj "drogirao samo C vitaminima".

Ljiljana je opisala i kako je izvjesni Slaven iz Splita provalio u njen stan i porazbijao joj sve zlatne, dijamantne i platinaste ploče, te joj tako uništio najdraže uspomene sa splitskom grupom.

Danas Ljiljana Nikolovska živi u San Pedru i rastavljena je. Nakon samostalnih glazbenih pokušaja 1996. u Hrvatskoj, koji nisu urodili plodom, ostavila se mikrofona i "odmakla" se od estrade, s kojom doticaja ima samo kad se odluči javno objaviti pokoju prljavštinu iz početne Magazinove faze.

D. K.
Foto: grupamagazin.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara