Ljubavna drama u Zvijezdama zbog Graše: "'Bila sam jako ljuta"

Ljubavna drama u Zvijezdama zbog Graše: "'Bila sam jako ljuta"
Foto: RTL

NAJOMILJENIJI žiri u Hrvatskoj ovaj vikend ima priliku pokazati kako su savjetovali svoje kandidate, vježbali s njima i kako su ih raspodijelili u duete. Samo po jedan kandidat iz svakog para u duelima će izboriti prolazak dalje. Prva večer duela bila je rezervirana za Jacquesov i Grašin tim.

Jacques je svoje kandidate ugostio u Zagrebu.

''Svjestan sam svoje odgovornosti na način da nisam noćas baš dobro spavao jer sam stvarno razmišljao o nekim kombinacijama… Kako dati najbolju priliku svakome od njih?'', kazao je Jacques o svojim 'žaklincima'.

No Jacques je u svome timu imao 11 kandidata, što znači da je netko od njih morao napustiti natjecanje i prije duela! Aida Tokić, Andrea Aužina, Roko Blažević i Bruno Banfić u kratkom su a capella raspjevavanju tražili svoje mjesto u duelima. Velika trema ponovno je presudila i Jacques je odlučio da kući ide Splićanka Andrea Aužina.

S druge strane, Petar Grašo svoj je tim okupio u mirnome okruženju, kući koja je ujedno i glazbeni studio.

''Trudit ću se posvetiti svima i saslušati sve što oni imaju meni kazati. No ovo za njih mora biti zabavno i lijepo iskustvo'', istaknuo je Grašo po dolasku.

U fazi duela, nakon izvedbe svakog para, svaki član žirija ima pravo komentirati viđeno i odabrati jednog kandidata iz svakog dueta za kojeg misli da treba proći dalje. No mišljenje i ocjena ostalih članova žirija mogu samo pripomoći mentoru i olakšati mu, dok konačna odluka o tome tko prolazi dalje isključivo ovisi o mentoru.

Prvi par koji je Jacques spojio bile su Ana Rovišan i Ilma Karahmet, a za njih je izabrao emotivnu pjesmu Ivane Kindl "Utjeha".

''Cure, možete biti ponosne na sebe. Ovo je bilo spektakularno otvaranje emisije'', rekao je Ani i Ilmi njihov mentor, a složio se i ostatak žirija. Andrea, Nina, Petar i Jacques glasali su za Ilmin prolazak dalje, a Jacques je podržao njihovu odluku i Ilmu poslao u idući krug.

Andrea je kao glas naroda u audicijskoj fazi spasila Kristinu Kelebuh i Dinka Kečalovića koji su svoj put nastavili bez mentora. Kristina je u međuvremenu rodila, a Dinka je odlučila dodijeliti Petru Graši.

"Odlučila sam si napraviti ono što narod najviše voli, a to je organizirati si puno slobodnog vremena, bar što se mentorstva tiče'', našalila se Andrea.

Petar Grašo Dinka je prihvatio i spojio ga u duet s njegovim kolegom rokerom Hrvojem Krištofićem, dodijelivši im veliki hit grupe Whitesnake ''Here I Go Again''.

''Neće mi biti lako jer svaki ima svoju osobnost'', kazao im je Grašo, a sa sobom je u idući krug proveo Hrvoja.

Idući Jacquesov par bili su Roko Blažević i Magdalena Brlek koji su izveli Adeleinu pjesmu ''All I Ask''.

''Pripremite maramice'', upozorio je Jacques ostatak žirija još prije njihovog nastupa.

''Vi ste savršen spoj! Ovo je pogođeno vokalno, po emociji i energiji'', pohvalila ih je Nina.

''Možemo li nekoga spasiti?'', pitao je neodlučni žiri, a Jacques je ipak odlučio da dalje prolazi Roko Blažević.

Petar Grašo u idućem je duetu spojio Eriku Crnković i Doroteu Dumenčić koje su se predstavile velikim hitom grupe E.T. ''Ja ti priznajem''.

''Mislim da je to bio jedan vrlo ravnopravan duet'', komentirao je Jacques.

''Iskusnije mi je danas izgledala Dorotea i moj glas ide njoj'', odlučio je Grašo i Eriku poslao kući.

Jacques je u idućem duetu spojio Aidu Tokić i Juricu Jelaču, dodijelivši im duet Jamesa Morrisona i Nelly Furtado ''Broken Strings''.

"Nećete biti sretni kad čujete snimku'', iskreno je prokomentirao veliku tremu i njihov nesiguran nastup Jacques.

''Malo mi je bilo bolno to slušati'', dodala je i Andrea. Jacques je dalje pustio Juricu, unatoč tomu što su svi ostali članovi žirija svoju prednost dali Aidi.

Andrea Radočaj i Jerko Fabić sljedeći su Grašin par. Za njih je odabrao vrlo zahtjevan duet Josipe Lisac i Dine Dvornika ''Rušila sam mostove od sna'', no žiri njihova izvedba nije baš impresionirala.

''Andrea, ti si natrčala na pjesmu, a ti si, Jerko, bio previše povučen'', komentirao je Tonči.

''Ovu bih izvedbu na radiju preskočila'', dodao je.

Iako Graši nakon ovakvih komentara nije bilo nimalo lako, u idući krug sa sobom je poveo Andreu.

Vršnjakinje, 17-godišnjakinje Valeria Jacek i Marta Strmečki sljedeće su natjecateljice koje je spojio Jacques, dovevši ih u pomalo nezahvalnu situaciju pjesmom Nine Badrić ''Dat će nam bog''.

''Ja sam oduševljena. Bila vas je puna scena'', bila je kratka Nina, oprostivši im i sitne nesigurnosti i zaboravljanje teksta.

''Za vas ima mjesta na glazbenoj sceni'', dodao je njihov mentor Jacques i u idući krug pustio Martu.

U svome sljedećem duetu Grašo je spojio dvoje najstarijih kandidata u svojemu timu – 56-godišnju Reginu Roslaniec Bavčević i 39-godišnjeg Marka Košutića. Njegov izbor pjesme bio je svevremenski klasik Joea Cockera i Jennifer Warnes ''Up Where We Belong'' koja je već na prve taktove potpuno razoružala žiri.

''Imala sam osjećaj kao da gledam nastup nekih velikih svjetskih glazbenika koji su sada navratili u naš studio i počastili nas svojim nastupom'', kazala je Nina, što je potvrdio i Jacques.

''Marko je ugodno iznenađenje'' kazao je Tonči i dodatno otežao odluku Graši, koji je ipak odlučio dalje pustiti Reginu.

U posljednjem duelu svoga tima Jacques je spojio Brunu Banfića i Danijela Kranjeca hitom Massima i Nene Belana ''Zar više nema nas''.

''Zahtjevnu pjesmu su vam dodijelili i snašli ste se fantastično za nekoga tko je u neku ruku amater. Borba je ravnopravna'', složio se žiri.

''Mislim da show dosta gubi jer ćemo večeras izgubiti nekoga od vas'', rekao je Jacques i na kraju odabrao Danijela.

22-godišnja Dijana Zubić i 16-godišnja Lorena Bućan bile su pretposljednji Grašin par, a otpjevale su kultni, ali i vrlo zahtjevan r'n'b hit grupe En Vogue ''Don't Let Go'' – i oduševile žiri.

''Vokalno ste bile nadmoćne, jedna drugoj rame uz rame i ne znam zašto jedna mora ići doma''. ''Dijana, jako sam sretan što si me poslušala i pokazala stav'', kazao je Grašo, no dalje ide Lorena.

Kao šećer na kraju, Grašo je u svome posljednjem duetu odlučio spojiti ljubavni par! Noa Rupčić i Stephany Domitrović velika su si podrška, a na pozornici su postali protivnici. Grašin odabir bila je pjesma Parnog valjka ''Lutka za bal''.

''Bila sam jako ljuta kad nas je Petar spojio u duet'', priznala je Stephany. ''Za Stephany je ovo bila doista stresna situacija… Njezin dio u originalu pjeva – Noina mama'', našalio se Grašo.

''Podigli ste razinu energije u studiju'', komentirao je Jacques. Iako je pred Grašom bila jako teška odluka, Grašo je dalje pustio Nou.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara