Ljubavna utjeha na OI: Ivanu Brkljačić tetošio trener, pardon, novi dečko

Ljubavna utjeha na OI: Ivanu Brkljačić tetošio trener, pardon, novi dečko

NAJTROFEJNIJA hrvatska bacačica kladiva, Ivana Brkljačić, u Pekingu ne juriša samo na atletske medelje - Ivana je, naime, u ljubavnoj vezi sa svojim trenerom, Rolandom Vargom, međunarodnim atletskim trenerom porijeklom iz Mađarske, javnosti poznatom po "doping aferi" koja datira od prije dvije godine. Varga je prije dvije godine kažnjen dvogodišnjom suspenzijom Međunarodnog atletskog saveza zbog uzimanja nedopuštenih sredstava, nekakvu vrstu anaboličkih steroida, za koje se kasnije ispostavilo da su ipak legalni, ali nedovoljno čisti. Jedini hrvatski ljubavni par u Olimpijskom selu svoju ljubav ne skriva - stanuju u istom apartmanu, a često ih se može vidjeti kako nesputano izmjenjuju nježnosti, ponekad i na atletskom terenu.

Ivana ostala "kratka" za devedeset i osam centimetara

Međutim, ljubavna idila u Pekingu Ivani Brkljačić nije pomogla da se približi postolju za medalje - ostvarila je ukupno 16. najbolji rezultat kvalifikacija i bacanju kladiva s bačenih 68.38 metara, što nije bilo dovoljno za finale. Brkljačićka je je “ostala kratka” za 98 centimetara za dvanaestoplasiranom Grkinjom, te kući otišla u suzama, ali još uvijek čvrsto držeći svojeg ljubavnika, trenera i prijatelja za ruku. "Bacala sam ove sezone sjajno, a onda mi se dogodilo ovo", kroz suze je govorila Brkljačić, koja je i na proteklim Olimpijskim igrama u Ateni natjecanje okončala u kvalifikacijama sa 17 centimetara kraćim hicem nego što je bio pekinški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubavne priče na Olimpijadi nisu izuzetak

Ipak, ova "nesportska" pekinška priča nije izuzetak, jer je pojava ljubavi kod sportaša, plesača i ljudi koji puno vremena provode zajedno u poslovnom smislu izuzetno česta, iako su Ivana i Roland zasad jedini hrvatski ljubavni par u Pekingu. "Prvi hitac je ručkom pogodio zaštitnu ogradu, što mi je odnijelo minimalno tri metra. Drugi je završio u 'kavezu' i stvarno je bio fenomenalan da nije bilo pogreške u izbačaju, a u trećem sam išla na sigurno jer već sam počela razmišljati "Pa neću valjda opet ispasti u kvalifikacijama", no, ne želim tražiti nikakva opravdanja. Ovo je bio moj san koji je ovisio o ova tri hica, ali što je - tu je. Znam da sam dala sve od sebe i da je sve bilo samo pitanje rada  i žrtve, malo tko bi bio bolji… Međutim, očito nije tako. Sada mi ostaje jedino sama sebi dokazati da je u meni ostalo barem malo sportskog srca. Idem izgurati sezonu do kraja, dati sve od sebe i ne odustati", zaključila je Ivana Brkljačić koja ipak nije mogla suspregnuti suze nakon što joj je izmakao očekivani nastup u finalu.

V.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara