Loši rezultati "WTC-a" Olivera Stonea na kino-blagajnama

"WTC", film Olivera Stonea koji se bavi napadima 11. rujna, je usprkos uglavnom pozitivnim kritikama doživio slabe rezultate na sjevernoameričkim kino-blagajnama.

Na prvom mjestu se u petak kao veliko izenanađenje s 8,6 milijuna dolara popeo "Step Up", plesni film u "Disneyevoj" produkciji. Za njega se predviđa da bi mogao dobiti oko 20-ak milijuna US$ preko vikenda, što je sasvim solidan rezultat za filmove takve tematike i lansirane u kolovozu.

Međutim, neki od holivudskih analitičara vjeruju da nije sigurno da će "Step Up" preko vikenda ostati na prvom mjestu, jer se na drugom mjestu s 7,2 milijuna dolara nalazi "Talledega Nights", komedija o vozačima NASCAR-a i prošlotjedni pobjednik na sjevernoameričkim kino-blagajnama. Nije isključeno da će taj film preko subote i nedjelje dovući dovoljno gledatelja da bude na prvom mjestu po drugi put zaredom.

"WTC" se, pak, našao na trećem mjestu s 5,9 milijuna dolara, a analitičari procjenjuju da će preko vikenda imati oko 17 milijuna dolra. Nikki Finke u "L.A. Weeklyju" piše kako se u Hollywoodu već sada stvorio konsenzus kako su tako slabi rezultati posljedica objavljivanja vijesti o velikoj terorističkoj uroti u Londonu.

Smatra se kako je "WTC" ionako bio snimljen i distribuiran prerano za američku publiku, čiji dio jednostavno nije zacijelio psihološke i druge rane od najšokantnijeg i najtraumatičnijeg događaja u bližoj prošlosti. Vijesti koje su publiku ospjedale s TV-ekrana su samo ponovno otvorile te rane i publiku natjerale da se okrene dobrom starom holivudskom eskapizmu oličenom u komedijama i plesnim filmovima.

Na četvrtom mjestu se, pak, nalazi horor-film "Pulse" u produkciji braće Weinstein, koji je zaradio oko 3,4 milijuna dolara, dok je na petom mjestu animirani film "Barnyard2 s oko 3 milijuna dolara.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara