Lovci na naciste: Al Pacino prvi put u karijeri glumi u TV seriji

Lovci na naciste: Al Pacino prvi put u karijeri glumi u TV seriji
Foto: Press

PRVI put u svojoj više od pet desetljeća dugoj glumačkoj karijeri slavni američki glumac Al Pacino okušao se u TV seriji (a da nije riječ o mini-seriji) koja će se u petak početi prikazivati na Amazon Prime Videu.

Radnja serije Hunters smještena je u New York 1977. Priča prati Meyera Offermana (Al Pacino), vođu grupe lovaca na naciste koji je preživio holokaust. On otkriva da u Sjedinjenim Državama u tajnosti žive stotine visokih nacističkih dužnosnika koji planiraju uspostaviti Četvrti Reich. Zadaća lovaca je da ih izvuku iz njihovih skloništa i privedu pravdi.

Serija je nadahnuta istinitom pričom i posvećena je pokojnoj baki tvorca serije Davida Weila, koja je preživjela holokaust.

"Nikada do sada nisam snimao seriju od 10 epizoda. Dakle, to je nešto poput 12-satnog filma", rekao je za Reuters Pacino, koji u travnju navršava 80 godina. 

"Usput, ovo je luda priča... Ludi horor, stvarno zastrašujuća... Istodobno teška i puna dubokih emocija", rekao je Pacino, koji je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara nominiran za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Irac".

Redatelj serije David Weil želio je ispripovijedati priču svoje bake, njezina iskustva iz rata o kojima mu je govorila dok je bio dijete.

"Ovo je svojevrsno ljubavno pismo mojoj baki", kazao je. "Želio sam prenijeti njezinu priču sljedećoj generaciji i podučiti ljude o holokaustu kako bismo spriječili da se tako nešto ikada više ponovi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara