Love Parade se vraća u Berlin

Pošto je dvije godine zaredom bio otkazan, festival elektronske glazbe Love Parade ponovno će se održati 15. srpnja 2006. u Berlinu, priopćio je u utorak glasnogovornik organizatora Maurice Maue.

U 2004. i 2005. festival je bio otkazan zbog nedostatka novca. Ove godine tv-postaja McFit izdvojila je milijun eura za tvrtku koja organizira paradu, Love Parade SARL.

No iznos ne pokriva ukupne troškove koji se procjenjuju na više od dva milijuna eura. Potraga za sponzorima se nastavlja.

Uprava, kao i pravila festivala, izmijenjeni su. Vlasnik McFita Rainer Schaller je i novi glavni direktor tvrtke Love Parade SARL.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori po prvi put planiraju besplatno dati kola na raspolaganje sudionicima. Gledatelji mogu putem Interneta sudjelovati u sastavljanju povorke. Svi stilovi elektronske glazbe dobro su došli.

Love Parade u 2006. treba se održati tjedan dana nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva, a u njemu bi trebalo sudjelovati četrdesetak kola. Organizatori predviđaju milijun sudionika.

(Hina) xvrad ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara