Luka Nižetić oduševio Splićane kao antički junak

Luka Nižetić oduševio Splićane kao antički junak

MEĐU brojne nastupe diljem Hrvatske Luka Nižetić uspio je ugurati i angažman u eksperimentalnoj predstavi "Smrt u labirintu", u kojoj je odigrao antičkog junaka Tezeja. Oduševljeni su Luka, redatelj i publika, pa je vrlo vjerojatno da će splitski pjevač nastaviti s angažmanom u predstavi, no zbog toga njegova glazba neće patiti - nastupa "sve u šesnaest", a za skorašnji rođendan priuštit će si nekoliko dana odmora s prijateljima koje zbog posla rijetko viđa.

"Ma jel' ono mali Luka glumi?", komentirali su gledatelji predstave "Smrt u labirintu", vidjevši Luku Nižetića u jednoj od glavnih uloga. Splitski pjevač je, naime, u svom rodnom gradu sudjelovao u eksperimentalnom projektu mladog redatelja Petra Grimanija, koji je, baš kao i publika, ugodno iznenađen suradnjom. "Lukinim dolaskom smo ojačali, dobili na entuzijazmu i svježini, iako su neki u početku prema njemu kao estradnom izvođaču imali predrasude. I dalje namjeravamo surađivati, pa sve ide u smjeru mjuzikla", najavljuje Grimani.

Nakon kazališta, Luka se vraća mikrofonu, a ovog je ljeta jedan od najtraženijih izvođača, pa svira po cijeloj Hrvatskoj. U subotu će tako u Dubrovniku održati koncert s Ninom Badrić, a za Dan zahvalnosti u Kninu će otpjevati pjesmu "Dida moj", najdražu iz opusa Arsena Dedića, njegovog omiljenog domaćeg autora. O svojim ljetnim planovima uskoro će, kaže, detaljno pisati na svom službenom blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro duet sa Severinom?

Nedavno je, povodom otvorenja ATP turnira u Umagu, nastupio na Severininom koncertu, a njihov zajednički nastup oduševio je prisutne, pa se već šuška o snimanju dueta. "Nastupom sam jako zadovoljan, ostvarila mi se dugogodišnja želja! Mislim da smo Seve i ja super funkcionirali na pozornici, sličnog smo senzibiliteta pa je sve došlo spontano", kaže nam Luka.

U moru nastupa mladi je zavodnik ipak pronašao vremena za sebe - 12. kolovoza slavi 24. rođendan, a proslavit će ga, kaže, s prijateljima koje zbog napornog ritma rijetko viđa, i to daleko od znatiželjnika. Neposredno prije rođendana Luka, poput mnogih, zbraja postignuća u protekloj godini, a rezultatom može zaista biti zadovoljan - njegova "Prava ljubav" nosi titulu hita godine, snimio je brojne reklamne kampanje, a njegov se aktualni album "Slobodno dišem" odlično prodaje.

D.K.
Foto: Siniša Nosil/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara