Luka Nižetić uskoro "slobodno diše"

Nakon albuma "Premijera" Luka nastavlja suradnju s Dinom Šaranom, koji je većinski autor pjesama na njegovom novom CD-u te potpisuje čak šest skladbi. "Slobodno dišem" stvarali su i Petar Beluhan (ex Mayales) i Dino Merlin, a uspješna suradnja s Milanom Vlaović nastavlja se i na novom nosaču zvuka. Ta je autorica pjesama dosad radila s Vesnom Pisarović i Lanom Jurčević, a ovo joj je prva suradnja s muškim izvođačem. Osim toga, jednu je pjesmu napisao i sam Luka, dok tekst potpisuje mlada spisateljica Dražena Vrgoč.

"Ovaj će album biti više stilski zaokružen, jer se jedan aranžer, tj. Đani Pervan, brine za sve pjesme. Tekstovi su isključivo ljubavni, vjerojatno zbog životne faze koju upravo prolazim", rekao nam je Luka, koji je prvi singl s albuma, pjesmu "Pusti me u san", odlučio poslati na natječaj za Doru, čiji rezultati samo što nisu objavljeni.

Ta će pjesma od sutra pa do 31. siječnja biti dostupna za slušanje isključivo posjetiteljima Indexa, pa ćete i sami moći procijeniti koliko je Lukin glazbeni izričaj napredovao te kakve su mu šanse za plasman na Doru, ili eventualno na Eurosong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je svojim debi albumom vrlo zadovoljan, Luka ističe kako su neke stvari napravljene na brzinu, pa je, poučen iskustvom, ovaj album pripremao puno opsežnije i temeljitije. Čak šest pjesama, planirano je, dobit će i video izdanje, a osim Dore, prijavit će se i na Hrvatski radijski festival. "Festivali su najbolja promocija, a Dora i HRF definitivno su najeksponiraniji i imam odlična iskustva. Osim toga, jako vjerujem u pjesme i siguran sam da će naći svoje poklonike", najavljuje Luka.

Novi album Luke Nižetića svjetlo dana ugledat će 5. ožujka u izdanju diskografske kuće Menart. Za fotografije se pobrinula Mare Milin, a za vizualno oblikovanje Ivica Propadalo. "Album se može okarakterizirati kao pop, ali ima mnogo stilova s kojima koketiram i nadam se da će se svidjeti publici, jer sam maksimalno uložio sebe", zaključuje Luka.

D.K.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara