"Ma, nismo se mi skompali s Vlatkom Pokos dok se ne skine iz bunde!"

"Ma, nismo se mi skompali s Vlatkom Pokos dok se ne skine iz bunde!"

LEA DEKLEVA se potrudila i okupila brojne glazbenike te glumce kao dio band aida koji je oformljen povodom velikog projekta Prijatelja životinja "Ja volim životinje", a sudionici su se okupili kako bi otpjevali svoje stihove i dali podršku bićima koja se nerijetko tretiraju na nehuman način.

"Jeste li razmislili o vegetarijanstvu? Jeste li razmislili što je životinja prolazila kad su je klali zbog krzna koje vas grije? Sve su to pitanja na koja želimo usmjeriti pažnju kad govorimo o boljoj budućnosti životinja. Pojedinac može promijeniti svijet, a ovo je akcija koja poziva upravo pojedince da pomognu koliko mogu", rekao je Luka Oman, koji se osvrnuo na potpisivanje peticije Vlatke Pokos i njezinog navodnog "pomirenja" s Prijateljima životinja: "Nismo se mi s Vlatkom skompali, ako to mislite. Nećemo se s nikim družiti tko nosi mrtve životinje! Zahvalni smo joj što je potpisala peticiju, ali to neće opravdati njezino daljnje nošenje bundi. Drugo bi bilo da je napravila neki konkretan potez, primjerice, odbacila krzno i izjasnila se u javnosti o protivljenju ubijanja živih bića zbog krzna".

"Prema životinjama se ponašajte kao prema djeci"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je projekt humanitarnog karaktera i za cilj, osim skretanja pozornosti na zaštitu i prava životinja, ima i izgradnju utočišta za zlostavljane životinje. Prvi hrvatski band aid za životinje čine Oliver Dragojević, Toni Cetinski, Massimo Savić, Tedi Spalato, Jelena Radan, Maja Vučić, Lea Dekleva, Ines Bojanić, Leona Paraminski, Marko Tolja, Lana Banely, Iva Bagić i Popper. "Probao sam imati nekog psa u Zagrebu, ali mi se to nije činilo humano, zato imam psa u kući u Rovinju. Ono što ja činim za dobrobit životinja jest da ih ne maltretiram i ne tučem, jer mislim da prema njima treba imati odnos kao prema djeci", rekao je Toni Cetinski koji je kroz šalu naglasio kako su mu najdraže životinje "one koje ne grizu i ne napadaju".

"Pridružila sam se pjevačima i humanitarnom projektu jer smo psi i ja najbolji prijatelji. Inače puno pjevam, ali ne mogu koliko želim jer imam neke čvoriće u grlu. Mislim da moje pjevanje na nešto zvuči, barem mi tako kažu prijatelji", rekla je Leona Paraminski koja je zajedno s ostalim dobrovoljcima i humanitarcima otpjevala pjesmu "Nema isprike", u nadi kako će pjesma promijeniti barem nečiji stav prema onima koji su bespomoćni te pomoći u izgradnji utočišta.

L.V.
Foto: K.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara