Madonna na londonskoj premijeri novog Harrya Pottera

VIŠE tisuća obožavatelja, uključujući i pop zvijezdu Madonnu, okupilo se u nedjelju u središtu Londona na svjetskoj premijeri novog, četvrtog filmskog nastavka priče o mladom čarobnjaku "Harry Potter i plameni pehar".

Najmračnija do sada, nova epizoda Harrya Potera, ekraniziranog na temelju serijala knjiga J.K. Rowlinga, prikazuje mladog čarobnjaka kako ispituje svoje granice na turniru u magiji, a u dramatičnom raspletu susreće se sa svojim najvećim neprijateljem Lordom Voldemortom.

Zbog scena smrti, opasnosti i prvom cvjetanju mladenačke ljubavi u Hogwartsu, školi za magiju i čarobnjaštvo, određeno je da film nije prikladan za gledanje mlađima od 12 godina ako nisu u pratnji odreaslih - to je prvi film o Potteru koji je dobio takvu ocjenu.

Među zvijezdama koje su promarširale crvenim tepihom našle su se Madonna, njemački supermodel Claudia Schiffer i britanska glumica Kate Beckinsale.

Mladi glumački trojac koji igra glave uloge Harrya, Hermionu i Rona, također su bili na premijeri.

Njihov izlazak pred obožavatelje obilježili su vrisci djevojaka koje su satima na kiši čekale svoje idole, posebno Daniela Radclifea, 16-godišnjaka koji glumi Harrya. Među obožavateljicama se istaknuo transparent "Oženi me".

Snimanje četvrtog nastavka filmskog serijala, po procjenama, koštalo je oko 130 do 170 milijuna dolara, no taj iznos ne izgleda uopće velik kada se uzme u obzir da je filmski studio Warner Brothers na prošla tri filma zaradio oko 2,5 milijardi dolara.

Redatelj filma, Britanac Mike Newel, izjavio je kako je u filmu želio prikazati atmosferu kakvu se sjeća dok je on pohađao školu.

"Sjećam se da sam strahovao od nekih učitelja u školi koji su bili jako nasilni. Neki su nas i tukli. No, sjećam se i stvari koje su bile histerično smiješne, upravo zbog te anarhije", rekao je u nedavnom intervjuu.

Peti filmski nastavak, "Harry Potter i Red Feniksa", najavljuje se za 2007.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara