Mali Amerikanci pitaju se kojim putem Djed Božićnjak ulazi u kuću

ČAČ AKO američka djeca uglavnom prihvaćaju činjenicu da Djed Božićnjak putuje saonicama, samo ih 53 posto misli da k njima dolazi kroz dimnjak, a pet posto klinaca još uvijek si postavlja pitanje kojim putem on uopće dolazi malenima, rezultati su ankete koje je provelo Međunarodno vijeće trgovačkih centara.

Otprilike 18 posto ispitane djece vjeruje da Djed Božićnjak ulazi kroz vrata, dok su ostali uvjereni da se radi o magiji (11 posto) ili posebnom "ključu Djeda Božićnjaka" (7 posto), dok tri posto vjeruje da ulazi kroz prozor, navodi se u izvješću o istraživanju.

Mali Amerikanci neće zaboraviti na gostoprimstvo te će ih 77 posto ostaviti Djedu keksiće i mlijeko te ponuditi mrkvu za njegova vjernog soba.

Za 62 posto djece najbolji božićni trenutak je primanje darova, a slijede ozračje radosti u obitelji (21 posto), zimski praznici (12 posto) i dobro jelo (5,5 posto).


Među igračkama koje su ove godine djeca naručila od Djeda Božićnjaka najpopularnija je konzola za igru Game Boy Advance (Nintendo) za dječake, a djevojčice sanjaju o najnovijem izdanju lutke Barbie iz "Labuđeg jezera" (Mattel).

Istraživanje je provedeno među nešto više od 3000 djece u dobi od tri do 11 godina proteklog vikenda u trgovačkim centrima, dok su u redu čekali susret s Djedom Božićnjakom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara