Mali savjeti za dame: Što sve možete, a što nikako ne smijete raditi u idućih mjesec dana

Tekst: P.R.
Foto: AFP

NAJVAŽNIJE svjetsko natjecanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu počelo je ovoga petka, a trajat će sve do 11. srpnja. Ukoliko ste jedan ili jedna od onih koji su ovih mjesec dana čekali ko ozebli sunce, uživajte. Ukoliko niste, a još k tome ste pripadnica ljepšeg spola, želimo vam sreću.

Što sve konačno možete raditi za vrijeme trajanja Mundijala?


Možete posjetiti sve muzeje, izložbe, opere, predstave, igrokaze, performanse i ina kulturno-umjetnička događanja na koja vaš dragi ne bi išao ni mrtav. Možete se konačno posvetiti onom fantastičnom tečaju capoeire ili oslikavanja starih flaša na koji ste toliko htjeli otići, možete sjesti u auto i odvesti se na more i vratiti, a da on ni ne shvati da vas nije bilo i možete sate i sate provoditi s frendicama na kavi. Možete se malo odmoriti od veze, razdvojenost je, kažu, dobra ako se pravilno dozira. Možete isprobati zaboravljene seksi igračkice ili provesti cijelo popodne u krevetu, same ili s nekim trećim. Možete raditi sve ono što inače ne možete jer vaš dragi to ne voli. Ali ne smijete ipak baš sve. Ne smijete se nervirati niti dopustiti da vas obuzme nogometno ludilo ukoliko i sami niste pobornik ovog veličanstvenog sporta i ne smijete prekršiti niti jednu točku sa svetog univerzalnog popisa stvari koje se nikako ne rade za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva i gledanja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

1. Kao prvo, u periodu između 11. lipnja i 11. srpnja televizor pripada onome tko drži daljinski, a daljinski u tom periodu je samo i isključivo u posjedu vaše jače polovice. Točka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Bilo bi poželjno da se bacite na proučavanje teorije nogometa, naučite par jednostavnih pravila i definicija poput "ofsajda", "kornera" i "penala". Također bi bilo poželjno da više ne preskačete sportsku rubriku u dnevnim novinama kako bi u svakom trenu znali najbitnije informacije vezane za Prvenstvo te kako bi se mogli uključiti u razgovor o istom. Budući da će vam dragi tih dana posvećivati manje pozornosti nego inače, korisno je znati tko je prošao u osminu finala. Tako ćete barem razgovarati. Ako vas nogomet apsolutno ne interesira, prošećite ispred vašeg jedinog u tangama i grudnjaku u bojama njegove omiljene reprezentacije. U poluvremenu, naravno. Ukoliko morate proći ispred televizora za vrijeme utakmice ili reklame tijekom koje vaš mužjak zajedno s ćelavim Bitorajcem urla neku navijačku pjesmicu, učinite to pužući. 

3. Dok dvadesetorica znojnih muškaraca kvrgavih nogu naganjaju jednu loptu, a preostala dvojica je ne žele ni blizu, vaš će muškarac biti gluh, slijep i nijem za bilo kakvu uslugu koju od njega tražite. Vjerojatno neće primijetiti ukoliko ostanete zaglavljeni u wc-u, ako vam ormar padne na glavu ili ako stigne plimni val. Utakmicu nemojte pokušati pretvoriti u "kvalitetno vrijeme" koje ćete provesti sa svojim dragim niti se praviti da vas zanima. 

4. Još jedna, vrlo bitna stvar. Muškarci teško pokazuju osjećaje, a kada to i rade, ne smijete ih obeshrabriti niti kritizirati. Ako vaš muškarac dobije nekontrolirane ispade bijesa jer je još uvijek nula-nula u produžecima, ako počne bacati stvari kroz prozor jer je odjednom 1:0 20 sekundi prije kraja ili ako počne jecati kao malo dijete kad sudac zazviždi, pustite ga. Nemojte ga pokušati tješiti riječima "joj pa to je samo igra" ili "pobijedit će drugi put". Samo će se još više naljutiti, a riskirate i bacanje vaših omiljenih cipela kroz prozor, raskid veze, zaruka ili braka. Također mu nemojte prigovarati zbog učestalih odlazaka u kladionicu, nemojte glumiti nogometnog eksperta ako mu ne prođe listić niti prigovarati zbog bačenog novca. Vi to jednostavno ne razumijete. 

5. Stvari poput repriza golova, repriza utakmica ili emisija nakon utakmice u kojima razne "oči sokolove" analiziraju ono što ste upravo gledali se gledaju, pogotovo ako je njegova reprezentacija pobijedila. Ne pitajte zašto, to je jednostavno tako. Također, komentari poput "kako je ovaj zgodan, seksi, jak, mišićav, a gle tek tu guzu", "kako je fulao gol kad je tako velik", "cijeli život samo to radi, a nije u stanju šutnuti loptu u mrežu", "vidi kako je trava lijepo pokošena na crte", "kad Hrvatska igra" i slično nisu poželjni. A kada konačno dođe taj 11. srpnja nemojte se previše veseliti i slavodobitno uzviknuti: "Konačno je gotovo!" Slijede kvalifikacije za Ligu prvaka, europsko prvenstvo i ostale lige kojima ne znate smisao ni svrhu. Jedino što vas može tješiti je činjenica da repki i klubovima baš i ne ide u posljednje vrijeme pa se bar nećete morati maskirati u crveno-bijele kockaste spodobe ni učiti napamet navijačke poskočice. Ipak, postoje i one pripadnice ljepšeg spola znaju što je ofsajd, koje znaju da su čak i Slovenci u Africi, a mi nismo, koje će s vama rado popiti pivu i pogledati utakmicu, ne zato da bi komentirale Christiana Ronalda (za kojeg misle da je definitivno manji frajer i ružniji od vas), nego zato što im je nogomet zabavan, čak i zanimljiv. Još ako vam pristanu otplesati pobjednički lap-dance ili zaigrati s vama jedan na jedan, bit će vam ovo lijepih mjesec dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara