Mamina drastična kazna za 9-godišnju kćer izazvala žustru raspravu na internetu

Mamina drastična kazna za 9-godišnju kćer izazvala žustru raspravu na internetu
Foto: Facebook

FACEBOOK objava majke iz Kanade o načinu na koji je kaznila svoju 9-godišnju kćer za loše ponašanje podijelila je korisnike društvenih mreža.

U subotu je Amanda Mitchell objavila tri fotografije sobe svoje kćeri Hannah. Kao kaznu za maltretiranje druge curice, iz sobe joj je uzela sve osim odjeće. Objasnila je kako će njezina kći čitav tjedan nositi istu odjeću, koja uključuje antibullying majicu (koju je planirala prati svake večeri dok djevojčica spava).

"Dobrodošli u mamin pritvor maloljetnika za male djevojčice", napisala je uz objavu koja je izazvala tisuće reakcija pa ju je sakrila za javnost. Osim toga, curici je zadala i da 50 puta napiše fraze poput "neću lagati", "bit ću dobra prema svima", "ja sam odgovorna za svoje akcije".

 

Mitchell je rekla za Global News kako njezina kći obično nema problema s ponašanjem pa ju je ovo iznenadilo. S kćeri je o incidentu razgovarala, a zatim je odredila kaznu.

"Bilo joj je jako žao. Napisala je pismo prijateljici prema kojoj je bila zla. Napisala je pismo svom učitelju", kaže majka. Objavu je podijelila jer je mislila da će je shvatiti njezine prijateljice koje su također majke, no do ponedjeljka popodne imala je gotovo 100 tisuća reakcija.

Većina komentara je pozitivna, no neki su preispitivali njezine metode, kao i odluku da objavu učini otvorenom za javnost. "Mislim da je ovo ekstremno i na granici zlostavljanja djeteta", jedan je od komentara.

Nakon silnih komentara, Mitchell kaže kako je nakratko razmišljala o svojoj odluci. Umjesto jedne majice, curica je dobila 4 antibullying majice, a fraze umjesto 50 puta mora napisati po 25 puta.

"99 % komentara je pozitivno. Možda je bilo 15-20 gadnih poruka u kojima su mi poručili da sam užasan roditelj, no nije me briga za to", rekla je majka dvoje djece. "Znam da joj ne činim ništa loše. Radim sve da joj pomognem. Rekla sam joj da ovo radim jer je volim i želim da odraste u dobru osobu", dodala je.

Rekla je i kako je njezina kći već dobila neke svoje povlastice natrag, kao što su neke knjige, stolić uz krevet i lampa. Kaznu planira završiti do petka i nada se da je ovo prvi i zadnji put za ovakve drastične mjere.

"Želim samo da ljudi znaju da nisam užasan roditelj. Zbilja se trudim biti dobra mama. Samohrana sam majka većinu naših života i radim jako teško da im pružim dobar život", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara