Manekenka od 140 kila odgovorila kritičarima i skinula se u gaćice

Manekenka od 140 kila odgovorila kritičarima i skinula se u gaćice
Instagram

TESS Holliday jedna je od glavnih tema ovih dana u britanskim medijima jer je sa 160 cm visine i 136 kilograma dobila priliku pozirati za naslovnicu Cosmopolitana. Poznati novinar Piers Morgan zgrožen je naslovnicom poznatog časopisa koji po njemu promovira pretilost, a manekenki se obratio javno.

"Ti patiš od morbidne pretilosti. To ne znači da sam ja kreten koji te posramljuje, kao što vojska tvojih fanova odmah viče. To je činjenica. Medicinska zajednica definirala je da je to osoba koja ima 45 kilograma viška ili joj je BMI 40 ili više. To si ti. Morbidna pretilost, kao što joj ime kaže, ozbiljno je zdravstveno pitanje. Oni kojima je dijagnosticirana imaju povećan rizik da će oboljeti od dijabetesa, visokog krvnog tlaka, žučnih kamenaca, osteoartritisa, bolesti srca i raka. Drugim riječima, može te ubiti", iznio je Morgan.

Tess se oglasila na svom Instagramu i cijeli dan objavljivala storyje s citatima o tome kako ima samopouzdanje i kako je ne dotiče mišljenje drugih ljudi. Tvrdi da nikad nije bila sretnija iako nikad nije bila deblja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“In the beginning I used to say, ‘I’m healthy, my cholesterol’s fine, I don’t have high blood pressure, I don’t have diabetes,” she says. But now she takes a different approach. “By telling people that you see a doctor, and telling people that you're healthy, it's perpetuating the abuse against bigger bodies and the mindset that we owe it to people to be healthy. The reality is I don't owe you shit and I don't have to prove that I'm healthy or not, because it is nobody's business.” Still on cloud ☁️ nine from my @selfmagazine cover shoot 😭 Thank you all so much for your comments, shares, & love! 💕 #effyourbeautystandards #teamself

Objavu dijeli T E S S (@tessholliday)

"Ljudi pitaju kako se nosim s ljudima koji napadaju moje tijelo i motive. Jednostavno - smijem se", kaže Tess. Ipak, sve je više onih koji se slažu s Morganom i tvrde da postoji velika razlika između žena s naglašenim oblinama i pretilih ljudi. Da bi cijeli svijet uvjerila u svoje samopouzdanje, Tess se fotkala u minijaturnom donjem rublju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara