Marija Husar po uzoru na talijanske glumačke dive iz 60-ih godina

Marija Husar po uzoru na talijanske glumačke dive iz 60-ih godina

MARIJA HUSAR snimila je novi spot za pjesmu "Prođi kraj mene" s posljednjeg albuma "Familija". Redatelj Vanja Vascarac za ovaj je spot bio nadahnut 60-im godinama prošlog stoljeća i to kroz tadašnju arhitekturu, dizajn i modu. Prema tome, spot bi nakon snimanja i montaže trebao podsjećati na talijanske filmove snimljene u 60-im godinama, s naglaskom na rad pokojnog Michelangela Antonionija, redatelja rođenog 1912. godine i poznatog po izjavi da su "glumci kao krave; moraš ih voditi unutar ograde". Redatelj je radnju smjestio na Bundek, Most slobode i restoran Plato u Kaptol centru. U spotu se pojavljuje samo pjevačica.

Nekad smo dijelili sve, a sad se ne poznajemo!

"Ovaj spot je smjer u kojemu bih se voljela kretati i ubuduće. Isto tako i s albumom 'Familija', jer upravo radim na novom albumu i želim da na njemu bude više retro sound", rekla je Marija kojoj se jako svidjela ideja redatelja Vanje koji "traži suvremeniju varijantu, ali s istom emocijom filmova iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća". Za Marijinu šminku bio je zadužen Tomo Vrban, a za stajling se ovoga puta brinuo dizajner Robert Sever. Pjesmu je napisala Marijina sestra Ivana, zbog čega ova pjesma ima poseban značaj za pjevačicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nije bilo mene, ne bi bilo ni pjesme 'Prođi kraj mene'. Ovo je pjesma koju je moja sestra žarko željela na svom albumu. Kao i puno svojih ideja htjela ju je negdje pospremiti i nikad završiti pa sam ja, autoritetom starije sestre, uspjela je natjerati i motivirati da završi ono što je započela. I nastala je pjesma koju svi možemo smatrati svojom pjesmom. Govori o trenutku susreta dvoje ljudi koji su nekada dijelili sve, a sada se prave kao da se ne poznaju. Nismo li svi bili u takvoj situaciji“, pitala se Marija Husar čiji će se novi spot početi prikazivati kroz tri tjedna.

L.V.
Foto: Ivana Futivić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara